CELEBRITIES MEN’S POINT

Φέτος χρειάζεσαι αυτά τα κοτλέ πουκάμισα στην γκανταρόμπα σου


The Jennettes

6 Δεκεμβρίου 2021

Φέτος χρειάζεσαι αυτά τα κοτλέ πουκάμισα στην γκανταρόμπα σου

Το κοτλέ, όπως το ξέρουμε σήμερα, έχει μια πλούσια ιστορία. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά ως μια αρχαία αιγυπτιακή ύφανση που ονομαζόταν «fustian». Ωστόσο, μόλις το εμπόριο βαμβακιού επεκτάθηκε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του 12ου-14ου αιώνα, άρχισε να καλύπτει όλα τα είδη υφασμάτων. Μέχρι τον 18ο αιώνα, υπήρχαν πολλές ποικιλίες «fustian» στην αγορά, με τα πιο πολυτελή να φοριούνται από τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις και τους βασιλείς και κάποιες εναλλακτικές που έμοιαζαν με μαλλί από τις κατώτερες τάξεις. Ήταν περίπου εκείνη την εποχή που το ύφασμα ονομάστηκε τελικά «corduroy» - ένα όνομα που προέρχεται από τη γαλλική φράση corde du roi (ή «ύφασμα των βασιλιάδων»).

Ωστόσο, μέχρι τον 19ο αιώνα, το κοτλέ είχε γίνει ευρέως δημοφιλές και στους αγρότες για την ανθεκτικότητά και αντοχή του, ενώ είχε την ιδιότητα όσο παλιώνει να δείχνει όμορφο. Αυτή η επιτυχία του ιδιαίτερου υφάσματος συνεχίστηκε και στις δεκαετίες του 1920 και του 1930, με το υλικό να χρησιμοποιείται κυρίως για παιδικά ρούχα, εργατικά και sportswear.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Σήμερα είναι ένα άνετο και κομψο ύφασμα που ντύνει με μια δόση πολυτέλεια τις εμφανίσεις μας και είναι σοφιστικέ. Για όλους αυτούς τους λόγους ένα ποιοτικό κοτλέ πουκάμισο είναι απαραίτητο μέρος της γκαρνταρόμπας κάθε άντρα.

Μπορείτε να το φορέσετε με το αγαπημένο σας τζιν παντελόνι και μποτάκια, να το βάλετε από μέσα ή να το φορέσετε ανοιχτό πάνω από T-shirt, σαν overshirt και να συνδυάσετε με sneakers.

Αυτά είναι τα πιο κομψά.

jenny.gr

Marks & Spencer 

jenny.gr

Mango

jenny.gr

 Zara

jenny.gr

Madewell

jenny.gr

 Ralph Lauren

jenny.gr

Mango 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.