CELEBRITIES MEN’S POINT

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις κάθε μέρα push-ups;


JTeam

20 Ιανουαρίου 2022

Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν κάνεις κάθε μέρα push-ups;
Τα push-ups βοηθούν σημαντικά στην ενδυνάμωση σου αλλά έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι θα συμβεί στον οργανισμό σου αν κάνεις κάθε μέρα την συγκεκριμένη άθληση;

Ενεργοποιούν τους μυς στους ώμους και τους βραχίονες ενώ γυμνάζουν παράλληλα τους μυς των ποδιών σου. Τα push-ups είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους γυμναστικής και αν τους έχεις εντάξει ανελλιπώς στην καθημερινή σου ρουτίνα, ήρθε η ώρα να μάθεις τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους.

Ανάμεσα στις ευεργετικές τους ιδιότητες, είναι ότι δυναμώνουν και ενισχύουν σημαντικά τους μυς γύρω από τις αρθρώσεις των ώμων. Πρέπει να θυμάσαι ότι ο αριθμός των επαναλήψεων είναι πολύ σημαντικός καθώς χρειάζεται σταδιακή αύξηση ώστε να προκαλείται η πολυπόθητη δύναμη στους μυς.

Από την άλλη, πρέπει να ξέρεις ότι αν προσπαθήσεις να κάνεις παραπάνω επαναλήψεις από όσες αντέχεις, τότε το πιο πιθανό είναι οι μυς και οι τένοντες σου να τραυματιστούν και αυτό είναι σίγουρα που κάτι δεν θέλεις. Ένας από τους βασικούς κινδύνους που παραμονεύουν, όπως και μετά από κάθε άσκηση, είναι οι ωθήσεις και οι ακατάλληλες τεχνικές, οι οποίες αν υπερβούν τα επιθυμητά όρια, θα αυξήσουν όπως προαναφέθηκε, τους τραυματισμούς.

H βελτίωση και η αύξηση της αντοχής του πάνω μέρους του σώματός σου εξαρτάται σημαντικά από την συχνότητα με την οποία θα επιλέξεις να κάνεις push-ups ανάλογα με τον σωματότυπό σου. Το σημαντικό είναι πως αν υιοθετήσεις τα push- ups στην καθημερινότητά σου, θα παρατηρήσεις ότι η άσκηση γίνεται όλο και λιγότερο δύσκολη για σένα.

Ορισμένες παραλλαγές των push- ups μπορεί να αυξήσουν την ενεργοποίηση των κάτω μυών της πλάτης και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία και πόνους χαμηλά στην πλάτη. Τα push- ups συμπιέζουν επίσης παροδικά τις μεσοσπονδύλιες αρθρώσεις στη σπονδυλική στήλη και μπορεί να προκαλέσουν τη φθορά των μεσοσπονδύλιων δίσκων με αποτέλεσμα τη δυσκαμψία και τον πόνο.

Επίσης, μπορεί να νιώσεις πιο εύκολα πόνο στους καρπούς σου ή να τραυματίσεις τους αγκώνες σου γι' αυτό είναι προτιμότερο να θέσεις όρια στα push-ups αλλά αν θες να τα έχεις οπωσδήποτε ενταγμένα στην καθημερινότητά σου, φρόντισε να τα κάνεις σωστά και με βάση τις οδηγίες των προπονητών και των ειδικών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS