CELEBRITIES MEN’S POINT

Θέλεις να κάνεις περισσότερα push ups; Αυτό το hack θα βοηθήσει


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2022

Θέλεις να κάνεις περισσότερα push ups; Αυτό το hack θα βοηθήσει
Gordon Cowie on Unsplash
Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο

Θέλεις να δυναμώσεις, να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα και να τη διατηρήσεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να εκμεταλλεύεσαι το βάρος του σώματός σου, με ασκήσεις όπως οι έλξεις και τα push ups – καλές οι κάμψεις δικεφάλων και οι πιέσεις στήθους, αλλά δεν αρκούν.

Γνωρίζεις ότι έρχεται κάποια στιγμή που οι μύες συνηθίζουν την άσκηση, όμως δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πότε συμβαίνει αυτό. Ο γυμναστής Jeff Cavaliere εξηγεί ότι αν εκτελείς 30 συνεχόμενα push ups, έστω και με δυσκολία, ήρθε η ώρα να αναζητήσεις μία πιο δύσκολη εναλλακτική της άσκησης. Μόνο έτσι θα γυμνάσεις τις ίδιες μυϊκές ομάδες, αλλά μ’ έναν πιο απαιτητικό τρόπο.

Αν είσαι αρχάριος, ξεκίνα ακουμπώντας τα γόνατα στο πάτωμα. Έτσι, θα έχεις σωστή τεχνική και το σώμα σου θα συνηθίσει. Όταν φτάσεις σε σημείο να εκτελείς 30 push ups, θα σηκώσεις τα γόνατα και θα κάνεις την άσκηση «κανονικά».

Αν ήδη εκτελείς τα κλασικά push ups με ευκολία, προχωράς στα hand release push ups, στα οποία ακουμπάς το στήθος στο πάτωμα και σηκώνεις τα χέρια σου. Έτσι, ο ρυθμός γίνεται πιο αργός και η έκταση της άσκησης, μεγαλύτερη. Στη συνέχεια έρχονται τα push ups με παύση, στα οποία περιμένεις για 3 δευτερόλεπτα με λυγισμένα χέρια και τα τεντώνεις γρήγορα. Αν είσαι master και σ’ αυτό, δοκίμασε να προσθέτεις μισή επανάληψη ανάμεσα σε δύο ολόκληρες.

Καλό είναι, επίσης, να θυμάσαι ότι όσο πιο κλειστά είναι τα χέρια σου, τόσο περισσότερο χρησιμοποιείς τους τρικεφάλους.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS