CELEBRITIES MEN’S POINT

Πώς να πλύνεις σωστά τη μηχανή σου


15 Δεκεμβρίου 2022

Πώς να πλύνεις σωστά τη μηχανή σου
Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις να πλένεις καλά τη μηχανή σου ή απλά την πλένεις;

Το καλό και σωστό πλύσιμο της μηχανής έχει κάποια μυστικά που ίσως να μην γνωρίζεις. Και όταν λέμε για πλύσιμο, εννοούμε τον καθαρισμό που κάνεις μόνος σου στο σπίτι.

Τα παρακάτω tips θα σου φανούν πολύ χρήσιμα αν θέλεις πάντα να γυαλίζει χωρίς να προκαλέσεις στη μοτοσυκλέτα καμία απολύτως ζημιά.

1. Βρέξε όλη τη μηχανή

Σου φαίνεται απλό tip καθώς το νερό που θα ρίξεις στη μηχανή, θεωρείται δεδομένο. Ωστόσο, το να βρέξεις όλη τη μηχανή αρκετά καλά είναι κάτι το οποίο μπορεί να μην κάνεις αλλά είναι πολύ σημαντικό προκειμένου να μαλακώσουν όλα όσα έχουν κολλήσει πάνω στη μηχανή όπως κολλημένα έντομα.

2. Χρησιμοποίησε μαλακό σφουγγάρι

Χρησιμοποίησε ένα μαλακό σφουγγάρι και μια απαλή βούρτσα για όλα τα μέρη της μηχανής που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Βάλε καλύτερα υγρό για το πλύσιμο πιάτων και μην ξεχάσεις να κάνεις και τους τροχούς και τα δύσκολα σημεία του μοτέρ.

3. Βεβαιώσου ότι είναι εντελώς κρύα

Οι πρωινές ώρες είναι η καλύτερη στιγμή για να πλύνεις τη μηχανή σου καθώς είναι κρύα. Αν ωστόσο αυτό είναι δύσκολο, άφησε τη να κρυώσει εντελώς και σε καμία περίπτωση να μην είναι ζεστός ο κινητήρας για να καθαρίσεις με αποτελεσματικότητα.

4. Μην ξεχάσεις να καθαρίσεις την αλυσίδα

Με μια σκληρή βούρτσα κι ένα ειδικό καθαριστικό μην παραλείψεις να καθαρίσεις την αλυσίδα από τα παλιά λιπαντικά.

5. Πρόσεξε μη βραχούν οι εξατμίσεις

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάει το νερό στην εξάτμιση είναι το χειρότερο. Μπορείς να καλύψεις τις απολήξεις των εξατμίσεως με μια σακούλα, πάντως προσπάθησε

6. Μη τη βάλεις αμέσως μπροστά

Μετά το στέγνωμα, πρέπει να αφήσεις τη μηχανή να στεγνώσει καλά πριν τη βάλεις μπρος. Επίσης, το ηλεκτρικό κύκλωμα της μοτοσικλέτας μας μαζί με τα φρένα είναι ευαίσθητα στην υγρασία, γι΄ αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν ξεπλένουμε τη μοτοσικλέτα μας, κυρίως με τη χρήση πιεστικού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.