CELEBRITIES MEN’S POINT

3 λόγοι να μη σε νοιάζει το πόσα κιλά σηκώνεις στο γυμναστήριο


JTeam

20 Μαρτίου 2023

3 λόγοι να μη σε νοιάζει το πόσα κιλά σηκώνεις στο γυμναστήριο
Imdb
Να μία περίπτωση που οι αριθμοί δεν έχουν σημασία

Αν γυμνάζεσαι, ξέρεις καλά ότι όσο κι αν δε θέλεις να το παραδεχτείς, κατά τη διάρκεια του προγράμματος κοιτάς γύρω – γύρω και προσέχεις πόσα κιλά σηκώνουν οι διπλανοί σου. Κι όμως, ο αριθμός που αναγράφεται στο plate ή τον αλτήρα σου, είναι ασήμαντος. Όταν θέλεις να χτίσεις μυϊκή μάζα και να δυναμώσεις, άλλωστε, αυτό που μετρά είναι το να εκτελείς σωστές, πλήρεις επαναλήψεις και να μην τραυματιστείς.

Παρακάτω, σου δίνουμε 3 λόγους να πάψεις να νοιάζεσαι για τα κιλά και να επικεντρωθείς στο πρόγραμμα καθαυτό, για να δεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

  • Κανείς δε νοιάζεται για τα κιλά που σηκώνεις, ειδικά αν δεν εκτελείς σωστά τις ασκήσεις. Είναι πιθανότερο να σε κοιτάξουν όλοι επειδή η τεχνική σου είναι λάθος, παρά επειδή έκανες PR στο deadlift.
  • Δε θα δεις διαφορά, αν δε συσχετίσεις το βάρος με τον αριθμό των επαναλήψεων. Αν, δηλαδή, έχεις σκοπό να εκτελέσεις 20 επαναλήψεις, προφανώς και θα επιλέξεις μικρότερο φορτίο απ’ ό,τι αν εκτελούσες 10.
  • Αν υπερεκτιμήσεις τις δυνάμεις σου, θα τραυματιστείς. Ανέβαζε μεν, αλλά σταδιακά. Και αν δεν είσαι ο δυνατότερος του γυμναστηρίου, δεν πειράζει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.