CELEBRITIES MEN’S POINT

Καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους για την κλειτορίδα


JTeam

13 Απριλίου 2023

Καταρρίπτουμε τους μεγαλύτερους μύθους για την κλειτορίδα
© Unsplash/ Deon Black
Παρακάτω θα βρεις πράγματα που ενδεχομένως πίστευες, πράγματα που δε γνώριζες και πράγματα που, σίγουρα, σε αφορούν

Κλειτορίδα, αυτός ο άγνωστος. Είναι από τα πιο παρεξηγημένα σημεία του αιδοίου, ενώ έχει τεράστια σημασία, ειδικά όταν πρόκειται για τη σεξουαλική μας ζωή. Η ουρολόγος Rena Malik, λοιπόν, έκανε ολόκληρο βίντεο στο YouTube και ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Καταρρίπτει βασικούς μύθους που πιστεύουν πολλοί, ανεξάρτητα από το φύλο τους, και μας βοηθά να γνωρίσουμε αυτό το σημείο λίγο καλύτερα.

Η πρώτη παρανόηση αφορά στο μέγεθος. Ενώ το ορατό κομμάτι είναι μικρό, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου κι οι νευρικές απολήξεις φτάνουν ως τον πύελο.

Ο δεύτερος μύθος έχει σχέση με τον οργασμό και την εντελώς λανθασμένη αντίληψη ότι ο κολπικός κι ο κλειτοριδικός οργασμός διαφέρουν. Το μεγαλύτερο μέρος των νευρικών απολήξεων βρίσκεται κοντά στην είσοδο του κόλπου, οπότε όταν ο οργασμός προέρχεται από τη διείσδυση, συνήθως είναι επειδή ενεργοποιείται ο εσωτερικός κορμός της κλειτορίδας.

Τρίτο και βασικό: Η κλειτορίδα δεν είναι μαγικό κουμπί που απλώς πατάς και ο οργασμός έρχεται, ως δια μαγείας. Η ευχαρίστηση είναι καθαρά υποκειμενική – κάποια άτομα προτιμούν πιο απαλό άγγιγμα, άλλα θέλουν πίεση. Όσο πιο ανοιχτή η επικοινωνία μεταξύ του ζευγαριού, τόσο ευκολότερο ξεκαθαρίζεις τι προκαλεί απόλαυση και τι είναι καλό να μη γίνεται.

Τέταρτον και προφανές: Η κλειτορίδα είναι απαραίτητη για τον οργασμό. Λανθασμένα πολλοί άνδρες αγνοούν την ύπαρξή της και επικεντρώνονται στον κόλπο.

Πέμπτον, η κλειτορίδα δεν εξαφανίζεται. Ακριβώς όπως το πέος δεν χάνεται, όταν δεν έχεις στύση, έτσι κι η κλειτορίδα παραμένει εκεί, ακόμη κι αν δεν έχεις καμία σεξουαλική επιθυμία.

Για το τέλος, έχουμε ένα fun fact: Όχι, η κλειτορίδα δεν έχει 8.000 νευρικές απολήξεις. Στην πραγματικότητα, έχει πάνω από 10.000.

Δες όλο το βίντεο και μάθε όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.