CELEBRITIES MEN’S POINT

Θέλεις να περιορίσεις τα έξοδα και να καθαρίσεις μόνος σου τα χαλιά; Μάθε όλα τα tips


JTeam

3 Ιουνίου 2023

Θέλεις να περιορίσεις τα έξοδα και να καθαρίσεις μόνος σου τα χαλιά; Μάθε όλα τα tips
pexels
Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο

«Του Αγίου Κωνσταντίνου τα βγάζουμε, του Αγίου Δημητρίου τα βάζουμε» είχε πει η Σάσα στην αλησμόνητη σειρά Ντόλτσε Βίτα. Πάνω κάτω είχε δίκιο. Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε πρέπει να βγάλουμε και να βάλουμε τα χαλιά μας, οι αρχές Ιουνίου και οι αρχές Νοεμβρίου είναι οι καταλληλότερες.

Τώρα που έφτασε η ώρα λοιπόν να τα μαζέψεις, μη το πολυσκέφτεσαι. Ειδικά αν θέλεις να βάλεις ένα φρένο στα έξοδα και να το κάνεις μόνος σου δεν είναι και τόσο δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Παρακάτω σου έχουμε μερικά πολύ απλά tips για να καθαρίσεις και να φυλάξεις μόνος σου τα χαλιά στο σπίτι.

Jenny.Gr
pexels

Η ηλεκτρική Σκούπα

Μάζεψε ό,τι βρίσκεται στο πάτωμα και καθάρισε την επιφάνεια του χαλιού από έπιπλα. Σκούπισε αρχικά σε ευθείες γραμμές από τη μια άκρη στην άλλη και επανέλαβε το ίδιο, αλλά κάθετα αυτή τη φορά. Θυμάσαι μερικά εξαρτήματα που πήρες μαζί με τη σκούπα; Τώρα θα σου φανούν χρήσιμα. Κάνε με αυτά τα κρόσσια και τις γωνίες, ενώ μόλις τελειώσεις πέρνα όλο το χαλί άλλη μια φορά just in case.

Το λάστιχο

Βγες στο μπαλκόνι, στην ταράτσα ή κάπου με καθαρό πάτωμα και χώρο για να απλώσεις το χαλί και να το πλύνεις. Ρίξε στον κουβά αρκετό καθαριστικό χαλιών και τρίψε το χαλί με μια μαλακή βούρτσα. Ξέπλυνε πολύ καλά με το λάστιχο για αρκετή ώρα. Τέλος άφησε το χαλί στον ήλιο να στεγνώσει για μια μέρα σίγουρα, διότι αν μαζέψει υγρασία, καταστράφηκε.

Όχι στον σκόρο

Αν είναι από πολυεστέρα ή άλλα συνθετικά υλικά είσαι οκ, διότι δεν έρχεται ο σκόρος. Αν όμως είναι από μαλλί ή γενικά φυσικά υλικά, προετοιμάσου. Ψέκασε με το ειδικό διάλυμα που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ποτήρι ξίδι σε 4 ποτήρια νερό.

Το τύλιγμα

Αρκετεό νάιλον και μονωτική ταινία. Αυτά χρειάζεσαι. Αν το χαλί είναι εντελώς -μα εντελώς στεγνό- βάλε ένα φακελάκι λεβάντας έτσι όπως το τυλίγεις, για να μυρίζει όμορφα και τύλιξε από τη μαλακή πλευρά του χαλιού. Αν είναι πολύ ακριβό τότε τύλιξε ανάποδα για να μην ταλαιπωρείται. Ύστερα τα τυλίγεις με νάιλον και δένεις με μονωτική ταινία. Αυτό ήταν!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS