image
Pexels
FASHION NEWS

Διαψεύδοντας τους μύθους του ανδρικού στιλ - Είστε έτοιμοι;


Μύθοι, ψέματα, φαντασίες και παρεξηγήσεις
Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

15 Ιουλίου 2023

Πες το όπως θέλεις, αλλά το θέμα είναι πως τόσα χρόνια παραμυθιαζόσουν εν αγνοία σου. Στην πραγματικότητα πολλά από αυτά που ξέρεις για το στιλ είναι λάθος. Υπάρχουν τόσοι πολλοί fashion experts πλέον εκεί έξω και ο κάθε ένας από αυτούς έχει τη δική του γνώμη για το τι είναι ακριβώς το στιλ, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι μύθοι ή ακόμα να δημιουργούνται κι άλλοι. Αλλά ας δούμε καλύτερα ποιοι είναι οι 4 πιο βασικοί μύθοι και ετοιμαστείτε να τους καταρρίψουμε έναν έναν με ένα μεγάλο χαμόγελο. Ας ξεκινήσουμε!

image
Pexels

«Όσοι ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους είναι ρηχοί», άραγε πόσες φορές το έχουμε ακούσει αυτό; Τις περισσότερες φορές οι άντρες που δεν είναι ικανοποιημένοι με την εμφάνισή τους, είναι οι πρώτοι που κατηγορούν έναν καλοντυμένο και προσεγμένο άντρα πως είναι ρηχός και υλιστής. Υπάρχουν ρηχοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται μόνο για το τι θα φορέσουν και υπάρχουν ρηχοί άνθρωποι που σνομπάρουν όσους ενδιαφέρονται για το τι θα φορέσουν. Αν κοιτάξουμε πίσω στην ιστορία, τα ρούχα συχνά συσχετίζονταν ως σύμβολο εξουσίας και status στην κοινωνία. Τα μέλη της αριστοκρατίας διαφοροποιούνταν από τους «κοινούς θνητούς» και από τα ρούχα τους. Όχι ότι στο σήμερα η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Οι άνθρωποι σε κριτικάρουν σύμφωνα με τον τρόπο που ντύνεσαι και τα ρούχα που φοράς. Για αυτό τον λόγο κύριοι, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προγραμματίζεται από την προηγούμενη ημέρα το look σας και να το φοράτε με περηφάνια. 


 

image
Pexels

Αυτή είναι μια δικαιολογία που χρησιμοποιείται ευρέως, αλλά η πραγματικότητα διαφέρει εντελώς. Είναι σίγουρα πολύ εύκολο να ντυθείς σωστά και όμορφα, κινούμενος μέσα σε ένα ορισμένο budget. Υπάρχουν 3 απλές βασικές προτεραιότητες, τις οποίες κάθε άντρας πρέπει να έχει όταν μιλάμε για σωστό και καλό ντύσιμο. 

1. Εφαρμογή
2. Ύφασμα
3. Πρακτικότητα

Ένας σημαντικός τρόπος να μειώσεις τα έξοδά σου όταν έχουν σχέση με τα ρούχα είναι να ρωτήσεις έναν καλοντυμένο φίλο σου αν έχει μερικά κομμάτια που δεν φοράει πια και αν έχει, μήπως θα ήθελε να στα δώσει. Δεν υπάρχει καμία ντροπή εδώ! Επίσης θα μπορούσες να μάθεις πως να μεταποιείς τα ρούχα σου μόνος σου, αν και θα χρειαστεί χρόνος εδώ. Η υπομονή όμως είναι φίλος σου και οι εκπτώσεις επίσης. Αν είσαι σίγουρος για το τι θέλεις και την ποιότητά του περίμενε υπομονετικά τις εκπτώσεις και πήγαινε την πρώτη κιόλας μέρα.
 

image
unsplash

Αν θέλεις να δημιουργήσεις ένα διαχρονικό look, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις στην ιστορία για έμπνευση. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ρωτήσεις το εαυτό σου είναι «Τι είδους μήνυμα θέλω να περάσω με το στιλ μου;». Να είσαι ο εαυτός σου ή μάλλον η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Μπορείς πάντα να «αντιγράφεις» από τα style icons του παρελθόντος και να εμπνέεσαι από αυτά. Στη συνέχεια, όταν θα έχεις αποκτήσει αρκετή αυτοπεποίθηση και γνώση του τι σου πάει και τι όχι, θα μπορέσεις να εντάξεις και νέα στοιχεία στο look. Μη φοβάσαι να πειραματιστείς. Με κάθε νέο outfit θα βλέπεις τρόπους να βελτιώσεις και τον εαυτό σου και την γκαρνταρόμπα σου.

 

image
Pexels

Με την αύξηση των fast fashion brands και των πολλών και διαφορετικών τάσεων μέσα στην ίδια σεζόν, οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται και κάνουν το λάθος να αγοράσουν ρούχα τα οποία δεν τα ήθελαν καν στην αρχή. Να ξέρεις ότι το πιο ακριβό κομμάτι που έχεις στην κατοχή σου, είναι αυτό που δεν φοράς καθόλου. Τα ποιοτικά ρούχα μπορεί να κοστίζουν περισσότερα χρήματα, αλλά καλό θα είναι να συνειδητοποιήσεις ότι ο αριθμός που θα φορέσεις ένα πιο ακριβό κομμάτι είναι πολύ μεγαλύτερος από τον αριθμό που θα φορέσεις το πιο φτηνό. Αν λοιπόν αγοράσεις ένα ακριβό πουλόβερ και το φορέσεις για μια δεκαετία, στην πραγματικότητα σου έρχεται πιο οικονομικά από το να αγοράσεις 10 πουλόβερ μέσα στη δεκαετία. Εκτός του ότι θα φαίνεται πάντα πιο ακριβό, γιατί θα είναι, θα το αισθάνεσαι πολύ όμορφο πάνω σου. Σκέψου το, αξίζει!