CELEBRITIES MEN’S POINT

«Τα καπέλα προκαλούν τριχόπτωση» - Αλήθεια ή μύθος τελικά;


JTeam

22 Οκτωβρίου 2023

«Τα καπέλα προκαλούν τριχόπτωση» - Αλήθεια ή μύθος τελικά;
@jasonstatham/instagram
Σου δίνουμε τις επιστημονικές απαντήσεις που ψάχνεις

Η τριχόπτωση είναι ένα από τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν τους άνδρες, νεαρής και μεγαλύτερης ηλικίας. Σταδιακά βλέπουν τα μαλλιά τους να αραιώνουν και να σκέφτονται έντονα το “bald look”. Πριν επιχειρήσουν όμως να κυκλοφορήσουν φαλακροί, κάνουν τα πάντα προκειμένου να σώσουν τα μαλλιά τους. Και αυτή η διαδικασία ξεκινάει πρώτα, από το τι πάει λάθος και έχουν τριχόπτωση.

Μια από τις αιτίες που έχουν χιλιοειπωθεί, είναι πως τα καπέλα προκαλούν τριχόπτωση. Ειδικά άτομα σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι σίγουροι πως ο λόγος που σε κάποιους πέφτουν τα μαλλιά, είναι τα καπέλα, το κράνος ή γενικώς τα αξεσουάρ στο κεφάλι.

Ωστόσο κατα ποσό ισχύει κάτι τέτοιο; Πρέπει να σταματήσεις να φοράς τα αγαπημένα σου καπέλα/σκουφιά; Ή δεν θα βοηθηθεί η κατάσταση καθόλου;

Όπως υπογραμμίζει ο Dr. Michael Wolfeld, πλαστικός χειρουργός στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στο περιοδικό Time «όχι, το καπέλο δεν έχει άμεσες επιπτώσεις στην αραίωση των μαλλιών».

Εξηγεί ότι ο κύριος λόγος που προκαλείται πρόωρη φαλάκρα βρίσκεται ουσιαστικά στα γονίδια και ειδικότερα, όσον αφορά τους άντρες, στην παραγωγή της Dht, της διυδροτεστοστερόνη, ενός ανδρογόνου που προέρχεται από την τεστοστερόνη και συνδέεται άμεσα με την τριχόπτωση. Πρόκειται για ένα μόριο που δρα στα ωοθυλάκια της τρίχας, οδηγώντας στην ατροφία του βολβού και ως εκ τούτου στο οριστικό τέλος του κύκλου ανάπτυξης και αναγέννησης των μαλλιών.

Επομένως το καπέλο, πόσο μάλλον για λίγες ώρες, δεν επηρεάζει το τριχωτό σου, ούτε επιδεινώνει την αραίωση. Ωστόσο, ο Dr. Wolfeld δεν παραλείπει να αναφέρει πως «τα μαλλιά διατηρούνται πιο υγιή και πυκνά όταν οι θύλακες των τριχών οξυγονώνονται», επομένως αποφεύγουμε τις υπερβολές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.