CELEBRITIES MEN’S POINT

3 τρόποι για να ξεσκεπάσεις έναν παθολογικό ψεύτη


JTeam

8 Απριλίου 2024

3 τρόποι για να ξεσκεπάσεις έναν παθολογικό ψεύτη
Pexels
Δυστυχώς, ο παθολογικός ψεύτης υπάρχει ανάμεσά μας κι αν δεν έχει παρουσιαστεί στο διάβα σου, είσαι πολύ τυχερή

Το ψέμα μπορεί να αποτελείται μόλις από τέσσερα γράμματα, όμως είναι μια συνήθεια που όλοι οι άνθρωποι απεχθανόμαστε και προσπαθούμε να αποφεύγουμε στη ζωή μας. Ωστόσο, το αθώο ψέμα από το παθολογικό ψέμα, γνωστό και ως μυθομανία, έχει τεράστια διαφορά.

Σου έχει τύχει ποτέ να κάνεις σχέση με έναν παθολογικό ψεύτη; Ή να συνεργάζεσαι στη δουλειά σου με έναν άνθρωπο που ό,τι λέει δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια; Η μυθομανία αποτελεί μεγάλο μειονέκτημα, ωστόσο υπάρχουν μερικά σημάδια που θα σε γλιτώσουν από την ταλαιπωρία που πρόκειται να υποστείς, αν παντρευτείς κάποιον που έχει το ψέμα στο τσεπάκι του.

Για να μην ξυπνήσεις μία ημέρα και αναρωτηθείς «ποιον παντρεύτηκα», την επόμενη φορά που θα έχεις απορία για το αν κάποιος σου λέει την αλήθεια ή ψεύδεται, σκέψου την παρακάτω λίστα.

Jenny.Gr

3 τρόποι για να καταλάβεις έναν παθολογικό ψεύτη

Είναι «βομβαρδιστές» της αγάπης

Έχει παρατηρηθεί πως οι παθολογικοί ψεύτες βομβαρδίζουν τις συντρόφους τους με δώρα, ενώ οι εκδηλώσεις αγάπης είναι συνεχόμενες και θερμές το πρώτο διάστημα της σχέσης. Μπορεί αυτή η στάση ενός ανθρώπου να μην σχετίζεται με το ψέμα, ωστόσο δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ακούσεις την κλισέ ατάκα «πολύ καλό για να είναι αληθινό». Από εκεί και έπειτα, θα ξεκινήσει ένας κύκλος γεμάτος δικαιολογίες - που κατά κύριο λόγο θα είναι ψεύτικες - μέχρι να ρίξει την αυλαία στη σχέση σας.

Είναι αδύνατον να επιβεβαιώσεις όσα σου έχει πει για τον εαυτό του

Οι παθολογικοί ψεύτες έχουν ταλέντο στα ψέματα. Μπορούν να σε πείσουν ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση ή ότι αυτό που πιστεύεις είναι εντελώς λάθος. Ακόμα, συνηθίζουν να περιαυτολογούν και να λένε εντυπωσιακές ιστορίες για τον εαυτό τους, τις οποίες εσύ δεν μπορείς να επιβεβαιώσεις ποτέ και για κανέναν λόγο. Αν, λοιπόν, το ένα σενάριο για τη ζωή του σου φαίνεται πιο απίθανο από το άλλο, μήπως απέναντί σου έχεις έναν παθολογικό ψεύτη;

Ξεχνάει τα ψέματά του και τα καλύπτει με άλλα ψέματα

Χαρακτηριστικό των μυθομανών είναι ότι μπορεί να πλάσουν ένα ψέμα ανά πάσα ώρα και στιγμή και να το χρησιμοποιήσουν στη συζήτησή σας. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας/εβδομάδας/μήνα τα ψέματα που έχουν ειπωθεί είναι τόσα πολλά που ακόμα και ο ίδιος τα έχει ξεχάσει. Τότε, σκαρφίζεται νέα ψέματα για να καλύψει τα παλιά για να μην προδοθεί μπροστά σου. Μη διστάσεις να τον αδειάσεις.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.

TAGS