CELEBRITIES STAR LOOKS

Iris Apfel: Στα 93 της αποδεικνύει ότι το στιλ δεν έχει ηλικία


14 Οκτωβρίου 2014

IRIS-APFEL-9.jpg

Με αφορμή τη νέα της συνεργασία με το ευρωπαϊκό, αγαπημένο brand «& Other Stories’» (αδελφάκι του brand H&M), η αμερικανίδα Iris Apfel έρχεται ξανά στο προσκήνιο υπενθυμίζοντας την εκκεντρική και ξεχωριστή προσωπικότητά της.

Image 2

Ένα fashion icon που παρ’ ότι διασχίζει την ενενηκοστή δεκαετία της ζωής της παραμένει ενεργή και πάντα «in style» με σήμα κατατεθέν της τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά. Επιτυχημένη επιχειρηματίας, διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων και πηγή έμπνευσης για τους μεγαλύτερους Αμερικανούς σχεδιαστές μόδας. Για μια ολόκληρη ζωή η Iris Apfel ντύνεται με έναν δικό της, εκκεντρικό τρόπο δίνοντας μαθήματα στιλ  -ακόμα και σήμερα παρά την ηλικία της-.

culture iris apfel_2

Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και επηρεασμένη από την μητέρα της που διατηρούσε μπουτίκ ρούχων, ξεκίνησε να συλλέγει αξεσουάρ μόδας από τα 11. Έγινε διάσημη στα 83 της για τις αμύθητες συλλογές με κοσμήματα και ρούχα που είχε αποκτήσει ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο αλλά και για την μοναδική ικανότητα της να τα συνδυάζει όλα μαζί διατηρώντας τη φινέτσα ως κοινό παρονομαστή.

Το στιλ της έχει αποτελέσει έμπνευση στη συγγραφή βιβλίων, στη δημιουργία κοσμημάτων αλλά και στην πραγματοποίηση εκθέσεων σε μουσεία. Το 2005 το Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης οργάνωσε μια έκθεση βασισμένη στην ντουλάπα της, με τίτλο “Rava Avis”. Η έκθεση περιελάμβανε υπέροχα κομμάτια από διακεκριμένους σχεδιαστές μόδας της Νέας Υόρκης και του Παρισιού που είχε στην κατοχή της η Iris. Επίσης,  η Iris αποτέλεσε το επίκεντρο ενός ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Albert Maysles. Στα 90 της τέλεσε επίκουρος στο Fashion School του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Raw-Entertainment-MAC-Iris-Apfel-Colection

Έχει υπάρξει το κεντρικό πρόσωπο για την διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας καλλυντικών MAC και των οπτικών Eye- Bobs. Επίσης, ο οίκος Jimmy Choo σχεδίασε ένα ζευγάρι καφέ, ethnik & glamour πέδιλα τα οποία αφιέρωσε στη fashionista και η οποία δεν δίστασε να τα απορρίψει λέγοντας ότι ένα ζευγάρι παπούτσια δεν χρειάζεται να είναι περίτεχνα απλώς καλοσχεδιασμένα σαν τα Manolo Blahnik.

Απολαύστε την!

[gallery-390778]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.