CELEBRITIES STAR LOOKS

Πώς άλλαξαν τα πρότυπα ομορφιάς από τα 60’s μέχρι σήμερα


13 Σεπτεμβρίου 2016

best-eyelashes-twiggy.jpg

Οι beauty μούσες ορίζουν τα standards της ομορφιάς μέσα στους αιώνες, πολλές από αυτές, μάλιστα, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Οι μούσες είναι αυτές οι προσωπικότητες που λειτουργούν ως έμπνευση. Όταν σκεφτόμαστε γι' αυτές, συχνά έρχεται στο μυαλό μας είτε κάποιος χαρακτήρας ηθοποιού είτε κάποιο print ενός μοντέλου. Όμως, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί πια τα social media, υπάρχουν νέοι τρόποι μέσα από τους οποίους μπορεί μία γυναίκα να γίνει μούσα και να επηρεάσει τα beauty standards.

Ηθοποιοί και μοντέλα Αν μας ζητούσε κάποιος να ορίσουμε την ομορφιά στα 60's, ένα όνομα και μία εικόνα θα ήταν αρκετά -και όλες θα λέγαμε με ένα στόμα, μια φωνή μία μόνο λέξη: Twiggy. Όλα τα βλέμματα στράφηκαν πάνω της όταν εμφανίστηκε με τις μακριές και πυκνές βλεφαρίδες και το androgynous look της, με το pixie cut να γίνεται το κούρεμα που είχε αντιγραφεί όσο κανένα άλλο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για μία trend-setter, της οποίας το mod look χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα ως έμπνευση σε editorial μόδας και runway shows.

Στα 90's, από την άλλη, ένας του κούρεμα ενός χαρακτήρα μιας σειράς έμελλε να γίνει το hairstyle-σύμβολο της δεκαετίας. Ναι, ο λόγος για τη Rachel από τα Φιλαράκια ή αλλιώς για τη Jennifer Aniston. Τα μαλλιά της έγιναν το beauty trend μιας ολόκληρης δεκαετίας και, ασφαλώς, σε αυτό βοήθησε και η επίδραση της τηλεόρασης. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα ένα νέο hairstyle trend θα αναφερθεί από τους περισσότερους ως "Το Rachel κούρεμα του 2016", για παράδειγμα.

Οι beauty μούσες των social media Κάποια που έχει χρησιμοποιήσει τα social media προς όφελός της και έγινε μία αυτοδημιούργητη beauty μούσα είναι σίγουρα η Kylie Jenner. Και δεν είναι μόνο ότι κάθε φωτογραφία που ανεβάζει στο Instagram συγκεντρώνει 1 εκατομμύριο likes, αλλά τα posts της έχουν κάνει έμμονη ιδέα τα γεμάτα, nude χείλη σε όλο τον κόσμο. Αυτό την οδήγησε στο να βγάλει τη δική της σειρά καλλυντικών και, ήδη, τεράστιες εταιρείες έχουν βγάλει σειρές με παρόμοια products.

Και αυτή τη στιγμή, ένα από τα πρόσωπα που αποτελούν έμπνευση για χιλιάδες γυναίκες είναι η νέα beauty μούσα, Alicia Keys. H απόφασή της να πάψει να φοράει makeup, με αποκορύφωμα την εμφάνισή της στα VMAs, όπου περπάτησε το κόκκινο χαλί χωρίς ίχνος μακιγιάζ στο πρόσωπό της, έχει δημιουργήσει ένα νέο ρεύμα που θέλει τις γυναίκες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία του προσώπου τους παρά στη μακιγιαρισμένη εικόνα του.

[gallery-690017]

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.