CELEBRITIES STAR LOOKS

Το outfit που η Kate Moss φοράει επί 15 χρόνια: αναλύουμε το στιλ της


MMEINTANI

16 Ιανουαρίου 2017

abaca-507761-011.jpg

Με αφορμή τα χθεσινά της γενέθλια και το γεγονός ότι συμπλήρωσε αισίως το 43ο έτος της ζωής της, αποφασίσαμε να εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά το στιλ της, το οποίο την έχει αναδείξει σε character και όπως θα δείτε κρύβει ένα πολύ δυνατό μήνυμα που μπορεί να μην φαίνεται με την πρώτη. 

Αν λοιπόν κανείς μας ρωτήσει ποια είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό στο άκουσμα της Kate Moss, αυτή σίγουρα θα ήταν μία skinny φιγούρα ντυμένη στα μαύρα με μια πινελιά από animal print να σπάει τη μονοχρωμία. Είναι αλήθεια. Το συγκεκριμένο supermodel έχει καταφέρει να καθιερώσει το συγκεκριμένο στιλ εδώ και χρόνια, επιτυγχάνοντας το εξής ωραίο: να κάνει πράξη την κλισέ φράση "μια γυναίκα πρέπει να φοράει τα ρούχα της, όχι να την φοράνε". 

Μικρά μαύρα φορέματα, black skinny παντελόνια ή καυτά μαύρα σορτς, στο στιλ της Kate Moss όλα καταφέρνουν κάθε φορά να συνδυαστούν αρμονικά με ένα leopard jacket, δημιουργώντας μια συγκεκριμένη φιγούρα που πλέον μας μοιάζει τόσο φυσική και αβίαστη. 

Και γιατί αυτό να αποτελεί κάτι huge, θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί όπως μπορεί να καταλάβει οποιοσδήποτε αγαπάει αυτό που ονομάζουμε μόδα, κάθε πράγμα σε αυτόν τον τομέα μπορεί να κρύβει μια μκεγάλη ιστορία ή ένα δυνατό μήνυμα από πίσω. Και στην περίπτωση της Kate Moss, αυτό έχει να κάνει με την αυτοπεποίθηση. Γιατί την ώρα που όλες εμείς καθημερινά διστάζουμε να φορέσουμε το ίδιο σύνολο δεύτερη φορά συνεχόμενα, για παράδειγμα, το αγαπημένο supermodel των 90s έχει καταφέρει να βρει τον μαγικό συνδυασμό που την βγάζει ασπροπρόσωπη κάθε φορά και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την προσωπικότητα της. Με λίγα λόγια έχει να κάνει με αυτό που στο εξωτερικό θα λέγαμε "she owns it". 

Και η Kate δεν είναι το μόνο παράδειγμα. Όλοι οι insiders της βιομηχανίας του στιλ, ενώ μπορεί να ασχολούνται καθημερινά με ό,τι περίεργο και πρωτότυπο trend προκύψει, στην πραγματικότητα νιώθουν περισσότερο ασφαλείς με αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν uniform. Μια στολή, ένα συγκεκριμένο στιλ ντυσίματος δηλαδή που έχουν καταλήξει ότι μπορούν να το υποστηρίξουν άψογα και να το αναδείξουν με άλλο τρόπο κάθε φορά. Τρανό παράδειγμα και η Emmanuelle Alt, editor in chief της Γαλλικής Vogue, γνωστή για την κομψότατη σιλουέτα της και την αγάπη της για τα μίνιμαλ black & white σύνολα. Ποτέ δεν έχιε βρεθεί κάποιος να τη χαρακτηρίσει ως μονότονη, αντίθετα, υποκλίνονται όλοι στο απαράμιλλο στιλ της το οποίο μοιάζει τόσο ανεπιτήδευτο και chic. 

Κρίνοντας από τις παραπάνω κυρίες, αν θα έπρεπε να κρατήσουμε κάτι από το στιλ τους, είναι αυτό που ανέφερα και προηγουμένως. Σημασία δεν έχει πάντα να μπορούμε να αποδείξουμε ότι αλλάζουμε στιλ και άποψη κάθε λίγο και λιγάκι και είμαστε ικανές να υποστηρίξουμε οποιαδήποτε τάση πρκύψει. Σημασία έχει να καταφέρουμε να βρούμε το πραγματικό μας ύφος ώστε να το κάνουμε δικό μας, να το κάνουμε να αναδειχτεί αλλά και μας αναδείξει. 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και συντονιστείτε στον παλμό της διεθνούς showbiz, με συνεχή updates γύρω από την ποπ κουλτούρα και τους αγαπημένους σας celebrities.