COOKING

Θεϊκή ζεστή σοκολάτα


13 Νοεμβρίου 2011

chocolat.jpg

Πως να φτιάξετε ζεστή σοκολάτα με κανονική σοκολάτα.

Ξεχάστε τις στιγμιαίες σκόνες και πετύχετε την αφρώδη υφή της καφετέριας! Χρειάζεστε:
  • Λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα
  • Κρεμά γάλακτος
  • Λίγο γάλα
  • Ζάχαρη και καφέ (προαιρετικά)
Τι να κάνετε: 1. Χτυπήστε ένα πακέτο κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Αν θέλετε προσθέστε και ζάχαρη. 2. Σε ένα μπρίκι βάλτε μερικά πλακάκια σοκολάτας. Αν βάλετε λευκή 2-3 σειρές πρέπει να φτάνουν, ανάλογα με τη μάρκα, ή 50 γραμμάρια περίπου αν βάλετε κουβερτούρα. Μπορείτε φυσικά να τις συνδυάσετε. 3. Ανάψτε το μάτι στο χαμηλότερο, και ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι από τη σαντιγί που φτιάξατε πριν από λίγο μέσα στο μπρίκι με τη σοκολάτα. 4. Συνδυάστε με γάλα για να πετύχετε την πυκνότητα που θέλετε.. 5. Ανακατέψτε και περιμένετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. 6. Ανακατεύετε κάθε τόσο, μέχρι να μην υπάρχει στερεή σοκολάτα μέσα στο μπρίκι. 7. Τότε είναι έτοιμη, αλλά αν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε στο μάτι λίγο ακόμα για να ζεσταθεί περισσότερο.( θα είναι χλιαρή όταν μόλις έχει λιώσει η σοκολάτα) 8. Προσθέστε ζάχαρη και μια κουταλιά στιγμιαίο καφέ, αν θέλετε, και ρίξτε τη σοκολάτα. 9. Χτυπήστε λίγο με το χτυπητήρι του φραπέ για να αποκτήσει πιο ομοιόμορφο χρώμα και στην υγειά σας.

Απολαύστε τη σοκολάτα σας με την ταινία Chocolat (2000). Juliette Binoche και Jonny Deep.

Σοκολατένια info:
  • Κατάγεται από την Αρχαία φυλή των Μάγια και το κακαόδεντρο. Δημιουργούσαν ένα είδος πικάντικου αφρώδους ροφήματος σοκολάτας αναμειγνύοντας σπόρους κακάο με πιπεριές τσίλι, νερό και άλλα μπαχαρικά. Το ρόφημα αυτό είχε ιδιαίτερο κοινωνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα στη ζωή τους.
  • Τον 16ο αιώνα οι Ισπανοί ανακαλύπτουν τη σοκολάτα. Δε τους πολυάρεσε η πικρή της γεύση όμως και αποφάσισαν να τελέσουν ένα μυστήριο για να ενώσουν τη σοκολάτα με τη ζάχαρη. Tη φέρνουν στην Ευρώπη.
  • Το 1657 δημιουργείται στο Λονδίνο πρώτος «οίκος» σοκολάτας και προωθεί το ρόφημα σοκολάτας στους Ευρωπαϊκούς κύκλους. Οι αριστοκράτες της εποχής κατανάλωναν τη σοκολάτα ως αφροδισιακό και ως αντίδοτο για την εξάντληση.
  • Στην Ελβετία 1875 ο Daniel Peter μια μέρα παρέα με τον κύριο Henri Nestle, δημιούργησε τη σοκολάτα γάλακτος χρησιμοποιώντας συμπυκνωμένο γάλα από τις αγελάδες του κυρίου Nestle.
  • Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται φλαβινοειδή. Θα τις βρείτε στη σοκολάτα με την πιο πικρή γεύση (είναι το σημάδι ότι έχουν υποστεί μικρότερη επεξεργασία).
  • Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι απελευθερώνει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μας βοηθάνε να ηρεμήσουμε, μειώνει το στρες, τον πόνο και την κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.