Η φασολάδα αποτελούσε ανέκαθεν ένα σαρακοστιανό πιάτο. Δοκιμάστε μια συνταγή λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες και θα με θυμηθείτε.
Υλικά:½ κιλό φασόλια 3-4 καρότα 3 πιπεριές Φλωρίνης 2-3 κρεμμύδια ξερά 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες 1 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο αλάτι, κόκκινο γλυκό πιπέρι, πάπρικα Δυόσμος ή ρίγανηΕκτέλεση:Πλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να μουλιάσουνε από το βράδυ 8 με 12 ώρες. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια (περίπου 1 φασόλια προς 3 νερό) μαζί με τις πιπεριές ολόκληρες, τα καρότα κομμένα και τα κρεμμύδια. Αφού βράσουν τα φασόλια αφαιρούμε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε την σάρκα τους. Ρίχνουμε τον κόκκινο πολτό στην φασολάδα. Στη συνέχεια, σοτάρουμε σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουνε καλά και στο τέλος ρίχνουμε το κόκκινο γλυκό πιπέρι και την πάπρικα (προαιρετικά, εφ' όσον σας αρέσει). Αφού το μείγμα με τα πράσα είναι ακόμη καυτό το ρίχνουμε στην φασολάδα. Στο τέλος ρίχνουμε ένα κουταλάκι τριμμένο δυόσμο ή ρίγανη ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.