COOKING

Θεϊκή Ελληνική κουζίνα: Γριβάδι στον ταβά


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Αυγούστου 2012

grivadi-ston-tava.jpg

Ένα ψάρι της λίμνης που το τρώνε στη Βόρεια Ελλάδα.

Συστατικά:1 ψάρι γριβάδι 2 πιπεριές πράσινες 2 ντομάτες 1 ματσάκι μαϊντανό 3 σκελίδες σκόρδο 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη λίγο κόκκινο πιπέρι αλάτι, λίγο ξύδι 1 φλιτζάνι λάδιΕκτέλεση: Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό ψιλικομμένο και το σκόρδο. Αλευρώνουμε το ψάρι και το τοποθετούμε στο ταψί προσθέτοντας γύρω-γύρω ψιλοκομμένες τις ντομάτες και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε το ψάρι με λίγη φρυγανιά και κόκκινο πιπέρι. Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το περιχύνουμε στο ψάρι προσθέτοντας και λίγο νερό. Ψήνουμε το γριβάδι στους 180 οC για 1 περίπου ώρα. Πηγή: Οδηγός Καστοριάς

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.