COOKING

Πεπόνι: γρανίτα ή daiquiri;


21 Αυγούστου 2012

mellon.jpg

To αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού γίνεται υγιεινή γρανίτα ...αλλά μετατρέπεται εύκολα και σε κοκτέιλ. Επιλέξτε όποιο ταιριάζει περισσότερο με τα γούστα και τις συνήθειές σας!

Για γρανίτα θα χρειαστείτε:4 φλιτζ. τσαγιού πεπόνι 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 4 φλιτζ. νερό 1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιούΤι να κάνετε: Καθαρίζετε το πεπόνι και το λιώνετε, προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό και το περνάτε από ψιλή σήτα. Μαζεύετε τον πολτό και ρίχνετε σ' αυτόν το υπόλοιπο νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε καλά και παγώνετε, όπως όλα τα παγωτά.Για daiquiri πεπόνι θα χρειαστείτε (1 ποτό):2 φλιτζ. τσαγιού πεπόνι 50 ml λευκό ρούμι 20 ml χυμό λάιμ 1 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη τριμμένο πάγοΔιαδικασία: Ρίχνετε στο μπλέντερ το πεπόνι, τη ζάχαρη, το λάιμ και το ρούμι. Χτυπάτε καλά, έπειτα προσθέτετε τον πάγο και συνεχίζετε για μερικά δευτερόλεπτα. Σερβίρετε σε ποτήρι μαργαρίτας ή άλλο αντίστοιχο με καλαμάκι.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.