COOKING

5 καλοκαιρινές συνταγές για το lunch στο γραφείο


JTeam

26 Μαΐου 2022

5 καλοκαιρινές συνταγές για το lunch στο γραφείο
unsplash
Για πολλούς από εμάς η επιλογή του μεσημεριανού γεύματος για το γραφείο είναι ένας δύσκολος αγώνας.

H αλήθεια είναι ότι τα delivery σου ροκανίζουν μεγάλο μέρος του μισθού σου. Όμως ακόμα και το ψάρι που ετοίμασες εχθές μαζί με το βραστό κουνουπίδι δεν μπορείς να το πάρεις στο γραφείο, γιατί όσο νόστιμο και υγιεινό κι αν είναι ένα ψάρι, ίσως δεν είναι η ιδανική λύση για το γραφείο. Από την άλλη, πόσα τοστ να φας πια;

​​​​​​Όμως μην απογοητεύεσαι γιατί γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ να σου απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα «τι φαγητό θα πάρω αύριο στο γραφείο». Και φυσικά σκεφτήκαμε τις ιδανικές καλοκαιρινές συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια και που επιτέλους θα μπορείς να απολαμβάνεις στο μεσημεριανό σου διάλειμμα.

Και αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό που θα σου χαρίσει την έμπνευση να φτιάξεις νόστιμα και εύκολα φαγητά για το γραφείο, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αναζητήσεις το πολυβραβευμένο Ελαιοπουλάκι® του Αγγελάκη. Ένα μοναδικό κοτόπουλο που εκτρέφεται σε ιδιόκτητες φάρμες στην Εύβοια με 100% φυτικές τροφές με βάση το καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο. Η ειδική αυτή διατροφή του, μας δίνει ένα ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό προϊόν, πλούσιο σε πρωτεΐνες, σελήνιο και βιταμίνες Β3 και Β6 που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού μας συστήματος.

Και φυσικά κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές- ολόκληρο, φιλέτο μπούτι ή φιλέτο στήθος- αλλά και σε χειροποίητο μπιφτέκι με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Ας δούμε όμως 5 συνταγές που υπόσχονται να σου χαρίσουν ένα tasty twist στα διαλείμματά σου στο γραφείο.

Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιου και κατίκι

Φωτογραφία και συνταγή από Αλέξανδρο Παπανδρέου

Όταν το μπιφτέκι είναι Ελαιοπουλάκι τότε η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη...

Υλικά

1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης

200 γραμμάρια καστανό ρύζι

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος

100 ml λευκό κρασί

400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη

200 γραμμάρια κατίκι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.

Τοποθετούμε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρουμε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

Chicken Sliders

Φωτογραφία και συνταγή από mamaknows

Μπορείς να το πάρεις μαζί σου στο γραφείο αλλά και σε κάποια εκδρομή ή εξόρμησή σου στη θάλασσα και είναι βέβαιο ότι θα το λατρέψεις.

Υλικά

5-6 bagels ή ψωμιά του burger

Για τη γέμιση

1 φιλέτο στήθος Ελαιοπουλάκι

1/2 κούπα καρότο τριμμένο

1/2 κούπα λάχανο τριμμένο

Για τη σάλτσα (της coleslaw)

1/3 κούπας μαγιονέζα

1/3 κούπα γάλα

1/2 κ.σ. ζάχαρη

1 1/2 κ.σ. ξύδι λευκό

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το ελαιοπουλάκι για 30 λεπτά και όταν είναι έτοιμο το κόβουμε με μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.

Ετοιμάζουμε τη coleslaw: Ψιλοκόβουμε το καρότο και το λάχανο. Στη συνέχεια χτυπάμε καλά τα υλικά για τη σάλτσα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί

Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε. Λιώνουμε με πιρούνι τα αβοκάντο. Ύστερα κόβουμε στη μέση τα bagels και τα γεμίζουμε με το κοτόπουλο, βάζουμε λίγο αβοκάντο από επάνω και τα κλείνουμε.

Κρύα ζυμαρικά με τόνο και μαύρες ελιές

Photo credits: www.lucianamosconi.com

Λαχταριστά ζυμαρικά με τόνο και ελιές, ετοιμάζονται σε λιγότερο από μισή ώρα και είναι η ιδανική επιλογή για το ταπεράκι στο γραφείο.

Υλικά

350 γραμμάρια ζυμαρικά

2 κουτιά τόνου

Ένα βάζο μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι

400 γραμμάρια ώριμα ντοματίνια

Μερικά φύλλα βασιλικού

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και δύο χούφτες χοντρό αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.

Στο μεταξύ πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και επίσης στραγγίζουμε και τις μαύρες ελιές.

Τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπολ ώστε να αρωματιστούν, προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τον χοντροκομμένο βασιλικό.

Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά και μόλις γίνουν al dente τα στραγγίζουμε αμέσως περνώντας τα κάτω από το νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατεύουμε τα πάντα για να αναμειχθούν καλά και τοποθετούμε τα ζυμαρικά στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.

Υ.Γ. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή απόλαυση

Κρύο ρύζι μπασμάτι με σολομό και φιστίκια Αιγίνης

Photo credits: www.basilicosecco.com

Αυτό πεντανόστιμο πιάτο είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ετοιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας

Υλικά

100 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι

300 γραμμάρια σολομού

2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης

1 χούφτα σχοινόπρασο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούν περίπου 10/15 λεπτά. Στο μεταξύ αφαιρούμε τα κόκκαλα από τον σολομό με ένα τσιμπιδάκι και τον ψήνουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι, χωρίς λάδι, 5 λεπτά ανά πλευρά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο με ένα μαχαίρι.

Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσέχοντας εάν υπάρχουν κόκαλα.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον σολομό, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και το σχοινόπρασο. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ωμό λάδι από πάνω και απολαμβάνουμε.

Αλμυρή τάρτα με ρικότα και σπανάκι

Photo credits: Pexels

Η αλμυρή τάρτα με ρικότα και σπανάκι είναι μια εύκολη, γρήγορη και κλασική συνταγή που πραγματικά ξετρελαίνει τους πάντες….ακόμα και τους συναδέλφους σας στο γραφείο.

Υλικά

1 κιλό σπανάκι

1 αυγό

1 φύλλο σφολιάτας για τάρτες

300 γραμμάρια ρικότα

100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και μετά το βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά για να φύγουν τα υπολείμματα νερού και το ψιλοκόβουμε.

Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το σπανάκι και τη ρικότα. Προσθέστε την παρμεζάνα, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τη ρικότα και το σπανάκι και το απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη ομοιόμορφα.

Καλή απόλαυση.

Και μην ξεχνάς πως αν αγαπάς το καλό φαγητό αρκούν μόνο λίγα υλικά για να ετοιμάσεις πεντανόστιμα πιάτα και τα προϊόντα Αγγελάκης θα σε βοηθήσουν σίγουρα να δημιουργήσεις τα πιο αναπάντεχα φαγητά για το lunch –και όχι μόνο- στο γραφείο

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.