COOKING

5 καλοκαιρινές συνταγές για το lunch στο γραφείο


JTeam

26 Μαΐου 2022

5 καλοκαιρινές συνταγές για το lunch στο γραφείο
unsplash
Για πολλούς από εμάς η επιλογή του μεσημεριανού γεύματος για το γραφείο είναι ένας δύσκολος αγώνας.

H αλήθεια είναι ότι τα delivery σου ροκανίζουν μεγάλο μέρος του μισθού σου. Όμως ακόμα και το ψάρι που ετοίμασες εχθές μαζί με το βραστό κουνουπίδι δεν μπορείς να το πάρεις στο γραφείο, γιατί όσο νόστιμο και υγιεινό κι αν είναι ένα ψάρι, ίσως δεν είναι η ιδανική λύση για το γραφείο. Από την άλλη, πόσα τοστ να φας πια;

​​​​​​Όμως μην απογοητεύεσαι γιατί γι' αυτό είμαστε εμείς εδώ να σου απαντήσουμε στο αιώνιο ερώτημα «τι φαγητό θα πάρω αύριο στο γραφείο». Και φυσικά σκεφτήκαμε τις ιδανικές καλοκαιρινές συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια και που επιτέλους θα μπορείς να απολαμβάνεις στο μεσημεριανό σου διάλειμμα.

Και αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό που θα σου χαρίσει την έμπνευση να φτιάξεις νόστιμα και εύκολα φαγητά για το γραφείο, τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι να αναζητήσεις το πολυβραβευμένο Ελαιοπουλάκι® του Αγγελάκη. Ένα μοναδικό κοτόπουλο που εκτρέφεται σε ιδιόκτητες φάρμες στην Εύβοια με 100% φυτικές τροφές με βάση το καλαμπόκι και το αγνό ελαιόλαδο. Η ειδική αυτή διατροφή του, μας δίνει ένα ιδιαίτερα νόστιμο και θρεπτικό προϊόν, πλούσιο σε πρωτεΐνες, σελήνιο και βιταμίνες Β3 και Β6 που βοηθούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού μας συστήματος.

Και φυσικά κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές- ολόκληρο, φιλέτο μπούτι ή φιλέτο στήθος- αλλά και σε χειροποίητο μπιφτέκι με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά, ο οποίος είναι γνωστός για τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.

Ας δούμε όμως 5 συνταγές που υπόσχονται να σου χαρίσουν ένα tasty twist στα διαλείμματά σου στο γραφείο.

Μπιφτέκι κοτόπουλο με βρώμη με σπανακόρυζο καστανού ρυζιου και κατίκι

Φωτογραφία και συνταγή από Αλέξανδρο Παπανδρέου

Όταν το μπιφτέκι είναι Ελαιοπουλάκι τότε η επιτυχία της συνταγής είναι δεδομένη...

Υλικά

1 συσκευασία μπιφτέκια κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι με βρώμη Αγγελάκης

200 γραμμάρια καστανό ρύζι

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

2 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές βούτυρο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο μόνο το λευκό μέρος

100 ml λευκό κρασί

400 γραμμάρια ζωμό λαχανικών

2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μυρώνι ψιλοκομμένο

1 κουταλιά καυκαλήθρα ψιλοκομμένη

200 γραμμάρια κατίκι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο.

Τοποθετούμε μία σοτέζα, που μπορεί να μπει και σε φούρνο, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 3-4 λεπτά πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σπανάκι, σιγά-σιγά, συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να μαραθεί όλο το σπανάκι, πασπαλίζοντας με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το καστανό ρύζι, σβήνετε με το λευκό κρασί, προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, ανακατεύετε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτετε τα μπιφτέκια κοτόπουλου και τοποθετείτε την σοτέζα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Όταν τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι έτοιμα, αποσύρουμε το σπανακόρυζο από τον φούρνο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.

Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου σε μεγάλα, ατομικά πιάτα με το κατίκι από πάνω και λίγο ελαιόλαδο.

Chicken Sliders