COOKING

Δώρο γάμου «για μια ζωή»: Χάρισε μια καθημερινότητα γεμάτη νοστιμιές!


JTeam

23 Μαΐου 2022

Δώρο γάμου «για μια ζωή»: Χάρισε μια καθημερινότητα γεμάτη νοστιμιές!
Η wedding season έχει ξεκινήσει και όσο πλησιάζει ο γάμος, στον οποίο είμαστε προσκεκλημένοι, τόσο μας πιέζει και ο χρόνος για την εύρεση του καταλληλότερου δώρου για τους νεόνυμφους.

Το σωστό γαμήλιο δώρο δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό. Πρέπει απλώς να είναι ξεχωριστό για να μας θυμούνται για πάντα. Το μυστικό που θα μας απομακρύνει από την παγίδα να γεμίσουμε το ζευγάρι με πανομοιότυπα δώρα ή με πράγματα που σίγουρα ήδη θα έχουν, είναι να τους προσφέρουμε κάτι που ναι μεν θα είναι χρήσιμο για την καθημερινότητά τους, αλλά παράλληλα θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν αναμνήσεις μαζί σαν οικογένεια.

Και επειδή οι πιο όμορφες αναμνήσεις σε μια οικογένεια χτίζονται γύρω από ένα τραπέζι και ανάμεσα σε ψητά, πίτες και μαγειρευτά, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από ένα μαγειρικό σκεύος που μπορεί να απογειώσει κάθε, μα κάθε φαγητό τους. Φυσικά, δεν αναφερόμαστε σε ένα οποιοδήποτε μαγειρικό σκεύος, αλλά σε ένα μαντεμένιο σκεύος, που φημίζεται για την αντοχή του, τον ομοιόμορφο τρόπο που μαγειρεύει και τη νοστιμιά που δίνει σε όλα τα φαγητά, το οποίο θα εκτοξεύσει σε άλλο επίπεδο τα οικογενειακά & φιλικά τους τραπέζια και θα τους χαρίσει μια καθημερινότητα γεμάτη νοστιμιές.

Jenny.Gr

Μαντεμένια σκεύη μπορείς να βρεις εδώ

Γεύση & ψήσιμο που δεν παίζονται

Tα μαντεμένια μαγειρικά σκεύη είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα για τη γεύση που δίνουν στα φαγητά, αλλά και για τον υγιεινό τρόπο που μαγειρεύουν. Η χρήση του μαντεμιού απλοποιήθηκε κατά τη βιομηχανική επανάσταση στην Αμερική, με αποτέλεσμα τα μαντεμένια σκεύη να μπουν σε εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα τα ανακαλύψαμε περισσότερο τα τελευταία χρόνια μέσω διάσημων σεφ, οι οποίοι τα εξυμνούν για το απίστευτο ψήσιμο που προσφέρουν και όπως λένε «δεν τα αλλάζουν με τίποτα».

Μέσα σε ένα μαντεμένιο σκεύος, θα φτιάξουν το πιο λαχταριστό αρνάκι στο φούρνο, θα ψήσουν τις πιο ζουμερές μπριζόλες που έχουν θωρακιστεί με τον ιδανικό τρόπο, θα ετοιμάσουν πατάτες - λουκούμι, θα φτιάξουν το πιο τραγανό ψωμί, την πιο γευστική homemade pizza, το πιο κολασμένο παστίτσιο, τα πιο καλοτηγανισμένα αυγά με πατάτες και τα πιο ονειρικά γλυκά.

Αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα σκεύη τόσο μοναδικά είναι η απίστευτη κατανομή θερμότητας που προσφέρει πιο σωστό και ομοιόμορφο ψήσιμο. Αν δοκιμάσεις ένα φαγητό που ψήθηκε σε μαντεμένιο σκεύος, θα συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι το σωστό ψήσιμο για την τελική του γεύση.
Παράλληλα, έχουν την ικανότητα να κρατούν το φαγητό ζεστό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και έτσι, σε ένα τραπέζι, μπορούμε να διατηρήσουμε το φαγητό σε καλή θερμοκρασία καθ’ όλη τη διάρκεια του γεύματος.

Jenny.Gr

Ποιοτικά μαντεμένια σκεύη μπορείς να βρεις εδώ

Ένα σκεύος που δεν «κολλάει» πουθενά!

Ένα άλλο χαρακτηριστικό των μαντεμένιων σκευών που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, είναι η ευελιξία τους. Μπορούμε να μαγειρέψουμε τα πάντα στο ίδιο σκεύος άφοβα. Μπορούμε να ψήσουμε, να φουρνίσουμε, να τηγανίσουμε, να το βάλουμε πάνω στη ψησταριά, τη σχάρα ή απευθείας πάνω στην υπαίθρια φωτιά ή στα κάρβουνα. Όλα σε ένα.

Jenny.Gr

Βρες μαντεμένια σκεύη από την αμερικανική εταιρεία Lodge

Ένα μαγειρικό σκεύος «για μια ζωή»
Είναι απίστευτα ανθεκτικά. Δεν χαράσσονται, δεν λυγίζουν, δεν παθαίνουν τίποτα! Και αυτό το χαρακτηριστικό τους κάνει τα μαντεμένια σκεύη ίσως από τις καλύτερες επιλογές για δώρο γάμου, καθώς είναι κάτι που θα μείνει στην κουζίνα του ζευγαριού για πάντα χωρίς να χάσει ποτέ τις ιδιότητες του. Μπορεί να γίνει το κειμήλιο που με τη σωστή φροντίδα θα περνάει από γενιά σε γενιά, προσφέροντας μοναδικές γεύσεις και στιγμές σε όλη την οικογένεια.

Jenny.Gr

Βρες το ιδανικό δώρο για το ζευγάρι

Πιο υγιεινό μαγείρεμα
Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τροφές που μαγειρεύονται σε μαντεμένια σκεύη ενισχύονται με σίδηρο σε ποσοστό έως και 16% περισσότερο, σε σύγκριση με το μαγείρεμά τους σε σκεύη φτιαγμένα από άλλα υλικά. Έτσι, παίρνοντας ως δώρο ένα μαντεμένιο σκεύος, δεν προσφέρουμε απλώς κάτι επιπλέον για την κουζίνα του ζευγαριού, αλλά του δίνουν ένα «εργαλείο» για να κάνουν τη διατροφή του λίγο πιο υγιεινή - και νόστιμη.

Βέβαια, πλέον μαντεμένια σκεύη υπάρχουν πολλά και μαντέμι από μαντέμι διαφέρει. Μια από τις πιο top επιλογές, είναι η LODGE, που είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρείες (με έδρα την Αμερική), η οποία συνεχίζει από το 1896 μέχρι και σήμερα να δημιουργεί ποιοτικά μαντεμένια σκεύη.

Jenny.Gr

Το μαντέμι είναι «εργαλείο» που θα απογειώσει τα τραπέζια τους

Η Lodge διαθέτει μεγάλη ποικιλία μαγειρικών σκευών για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε μάγειρα είτε είναι αρχάριος ή επαγγελματίας. Διαθέτει τηγάνια σε όλα τα μεγέθη, κατσαρόλες, γάστρες, σχάρες, πλάκες, εμαγιέ πορσελάνινα σκεύη σε διάφορα χρώματα αλλά και σκεύη ψησίματος με αντίστοιχου μεγέθους ξύλινες βάσεις, για ακόμα πιο εντυπωσιακό σερβίρισμα! Ανάλογα με το budget που διαθέτουμε μπορούμε να επιλέξουμε ό,τι μας αρέσει πιο πολύ και ό,τι θεωρούμε ότι το ζευγάρι θα αγαπήσει, θα βάλει στην κουζίνα του και θα εντάξει στην καθημερινότητά του.
Σε κάθε περίπτωση είναι ένα δώρο που θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους και θα λατρευτεί όχι μόνο από τους νεόνυμφους, αλλά από οποιονδήποτε καλεσμένο του ζευγαριού θα έχει την τύχη να γευτεί φαγητό που μαγειρεύτηκε μέσα σε ένα Lodge.

Όλα τα μαντεμένια σκεύη της LODGE μπορείς να τα βρεις εδώ

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.