COOKING

5 γευστικοί συνδυασμοί που θα σου αλλάξουν τη ζωή


JTeam

1 Ιουλίου 2022

5 γευστικοί συνδυασμοί που θα σου αλλάξουν τη ζωή
Η ομάδα του Jenny.gr σου προτείνει πέντε συνδυασμούς που θα απογειώσουν την εμπειρία του φαγητού σου.

Τα πάντα στη ζωή είναι εμπειρίες. Ακόμα και στο φαγητό, οι γεύσεις, οι υφές και τα αρώματα μπορούν να σου προσφέρουν κάθε φορά και μία διαφορετική εμπειρία.

Και ποιος καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις νέες γευστικές εμπειρίες από το να πειραματιστείς με τους γευστικούς σου κάλυκες!

1. Καρπούζι με φέτα

Jenny.Gr

Είναι ένα από τους πλέον κλασικούς συνδυασμούς του καλοκαιριού, που αν και έχει φανατικούς υποστηρικτές, πολλοί παραμένουν ακόμα σκεπτικοί. Μια δοκιμή, θα σε πείσει ότι η γλύκα του καρπουζιού όχι μόνο ταιριάζει με την αλμύρα της φέτας, αλλά την αναδεικνύει κιόλας! Φτιάξε ένα ταπεράκι με καρπούζι και φέτα για παραλία, πάρε μαζί σου και μερικά παξιμάδια και έχεις το τέλειο ελαφρύ και δροσερό lunch.

2. Αλάτι στην σοκολάτα

Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε συνταγή για γλυκό έχει μέσα λίγο αλάτι και κάθε συνταγή για αλμυρή παρασκευή, ειδικά αν έχει μέσα ντομάτα, περιέχει λίγη ζάχαρη. Το αλάτι, κολακεύει και αναδεικνύει τη γεύση της σοκολάτας και αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους συνδυασμούς. Το ίδιο ισχύει και για την αλμυρή καραμέλα, την οποία συστήνουμε, επίσης, ανεπιφύλακτα!

3. Χουρμάς με σοκολάτα

Jenny.Gr

Τα τελευταία χρόνια, ο χουρμάς έχει αρχίσει να αποκτά ολοένα και πιο φανατικό κοινό καθώς πρόκειται για έναν καρπό πλούσιο σε γεύση, φυσική γλύκα, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Τι γίνεται όμως όταν παντρεύεται τη σοκολάτα στην πιο παγωμένη της εκδοχή; Η απάντηση είναι η νέα γεύση που δημιούργησε το παγωτό Kayak!

Εκλεκτή σοκολάτα Callebaut και ολόκληρα κομμάτια χουρμά αναμιγνύονται και δημιουργούν μία νέα απολαυστική γεύση που θα κερδίσει ακόμη και τους πιο κλασσικούς, ενώ, παράλληλα, θα αλλάξει ριζικά τις συνήθειες των απανταχού chocolate lovers! Μιλάμε για την απόλυτη γευστική εμπειρία!

Τί θα έλεγες να δοκιμάσεις τη νέα γεύση Kayak Σοκολάτα Χουρμάς με σοκολάτα Callebaut & φυσικό χουρμά με ένα click;

4. Πεπόνι με προσούτο

Ένας, επίσης, κλασικός συνδυασμός που πρέπει να δοκιμάσεις και να συνοδεύσεις με ένα ποτηράκι λευκό κρασί! Φτιάξε μια πιατέλα με φέτες από προσούτο, καθάρισε ένα πεπόνι και κόψε το σε μπουκίτσες ή λωρίδες και κάλεσε στο σπίτι την παρέα για να απολαύσετε μία μπαλκονάτη βραδιά.

5. Αβοκάντο με κακάο

Jenny.Gr

Δεν είναι τόσο περίεργος συνδυασμός, αν αναλογιστεί κανείς ότι το αβοκάντο έχει βουτυρένια υφή και καθόλου έντονη γεύση, οπότε πηγαίνει με όλα. Παρ' ολ' αυτά, το πράσινο χρώμα του λειτουργεί ορισμένες φορές απαγορευτικά για να την παρασκευή ενός γλυκού. Η δική μας συμβουλή είναι να βάλεις σε ένα multi, ένα αβοκάντο, 1 μπανάνα, 1 κουταλιά κακάο και 1 κουταλιά μέλι και θα έχεις μία τέλεια σοκολατένια μους!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.