COOKING

Πώς να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν


JTeam

27 Οκτωβρίου 2022

Πώς να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν
pexels
Η τέχνη της εφευρετικότητας...

Έστω ένα μπουκάλι κρασί από το σπίτι δεν λείπει ποτέ. Το κρατάμε πάντα τόσο για τους καλεσμένους, σε συνδυασμό με κάποια νόστιμη συνταγή, αλλά και ως συστατικό σε πολλές παρασκευές.

Για αυτό το λόγο όλοι έχουν πάντα έτοιμο το τιρμπουσόν στο σπίτι. Αλλά κάποιες φορές μπορεί να μην το βρίσκετε ή να έχει χαλάσει. Και επειδή και τα δυο θα συμβούν τη στιγμή που το χρειάζεστε, θα σας δείξουμε μερικά κόλπα για να να ανοίξετε ένα μπουκάλι κρασί χωρίς τιρμπουσόν .

Με κλειδί

Μια τεχνική είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κλειδί στο καπάκι. Χρειάζεστε ένα κοινό κλειδί, το οποίο πρέπει να μπαίνει στον φελλό όχι κάθετα, αλλά κεκλιμένα. Μόλις εισαχθεί τουλάχιστον μέχρι το μισό, αν όχι λίγο περισσότερο, απλά ξεκινήστε να το περιστρέφετε. Λειτουργεί σαν ένα κλασικό τιρμπουσόν. Ο φελλός θα περιστρέφεται μαζί του προς τα πάνω και θα βγαίνει αργά από το μπουκάλι.

Έναν αναπτήρα

Απλώς χρειάζεστε έναν πιο αναπτήρα για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την αλάνθαστη τεχνική. Πρέπει να ζεστάνετε τον λαιμό του μπουκαλιού με τη φλόγα - καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν αναπτήρα υγραερίου κουζίνας , για να μην καούν τα δάχτυλά σας – και θα δείτε τον φελλό να χοροπηδά ως δια μαγείας. Στην πραγματικότητα, η θέρμανση του γυαλιού θερμαίνει και τον αέρα μέσα στο μπουκάλι, ο οποίος διαστέλλεται και σπρώχνει το καπάκι προς τα έξω.

Μια βίδα και μια πένσα

Αυτή είναι από τις πιο λειτουργικές και απλές μεθόδους. Μια βίδα με σπείρωμα και μια πένσα αρκούν. Η βίδα πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη κάθετα στον φελλό βιδώνοντάς την με ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια, πιάστε το μέρος του κεφαλιού που μένει έξω με μια πένσα και τραβήξτε. Ή, πάλι, βάλτε την κεφαλή της βίδας ανάμεσα στα δόντια ενός πιρουνιού και τραβήξτε.

Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι

Το τελευταίο κόλπο είναι πιο δύσκολο και θέλει μεγάλη προσοχή. Στην πραγματικότητα, χρειαζόμαστε ένα μαχαίρι με μακρόστενη λεπίδα , το οποίο μπαίνει μέσα στον φελλό μέχρι να βγει η λεπίδα στο κάτω μέρος του φελλού. Στη συνέχεια, κρατώντας το μαχαίρι ακίνητο, πρέπει να περιστρέψετε γρήγορα το μπουκάλι. Το καπάκι σταδιακά θα βγει μόνο του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.

TAGS