COOKING

Πώς θα διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο


JTeam

25 Νοεμβρίου 2022

Πώς θα διώξετε τις άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο
pexels
Το ψυγείο πρέπει πάντα να είναι οργανωμένο και καλά καθαρισμένο. Αλλά, μερικές φορές αρκεί μόνο μια στιγμή, ένα ψάρι που δεν είναι καλά κλεισμένο ή ένα ελαφρώς υπερώριμο φρούτο και οι μυρωδιές μπορούν να παραμείνουν στο ψυγείο. Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ απλές και αποτελεσματικές μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε και αυτό το πρόβλημα. Ας τις δούμε μαζί.

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά κάποια φυσικά προϊόντα έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές, σαν τα σφουγγάρια.

Το λεμόνι

Μια από τις πιο γνωστές λύσεις για της άσκημες μυρωδιές είναι μια φέτα λεμονιού. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε μερικές σε ένα πιατάκι, να τοποθετήσετε το πιάτο στο κάτω μέρος του ψυγείου και οι άσχημες μυρωδιές θα μειωθούν σημαντικά. Αλλά θυμηθείτε να αντικαθιστάτε το λεμόνι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Κόκκοι καφέ

Πάρτε τα υπολείμματα καφέ από τη μόκα, βάλτε τα σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τον καφέ να απορροφήσει τις μυρωδιές.

Η πατάτα

Δεν το περίμενες αυτό ε; Κι όμως ακόμη και οι πατάτες είναι εξαιρετικές για την απορρόφηση των οσμών. Απλά ξεφλουδίστε μια πατάτα και αφήστε τη στο ψυγείο για μερικές μέρες. Αλλά μετά θυμηθείτε να την αφαιρέσετε, διαφορετικά χαλάει και συμβάλλει στη μυρωδιά.

Το ξύδι

Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς απορροφητές οσμών. Αρκεί μόνο μισό ποτήρι και το ψυγείο σας θα χάσει όλες τις περίεργες μυρωδιές.

Πώς θα έχει ευχάριστο άρωμα το ψυγείο μας

Η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών είναι σημαντική, αλλά είναι επίσης ωραίο να έχετε ένα αρωματικό ψυγείο. Ας δούμε μαζί μερικά κόλπα για να το αρωματίσετε με φυσικά προϊόντα.

Μαγειρική σόδα

Ένα μικρό ποτήρι μαγειρική σόδα σε μια γωνιά του ψυγείου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απορροφήσετε τις οσμές, αλλά αν προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο γίνεται επίσης καλός αρωματοποιός.

Γαρίφαλο

Μια δημιουργική λύση για να μυρίζει ευχάριστα το ψυγείο είναι να τρυπήσετε μισό λεμόνι ή μισό πορτοκάλι με γαρύφαλλο. Ο συνδυασμός των δύο στοιχείων θα απορροφήσει τις άσχημες μυρωδιές, απελευθερώνοντας ένα ευχάριστο άρωμα που διαρκεί.

Εκχύλισμα βανίλιας

Αν σας αρέσουν τα γλυκά αρώματα, μπορείτε να δοκιμάσετε να βουτήξετε ένα βαμβάκι σε εκχύλισμα βανίλιας και να το αφήσετε σε ένα πιατάκι για μερικές μέρες. Θα νιώσετε το αποτέλεσμα αμέσως.

Και τέλος το πιο σημαντικό από όλα, είναι να α καθαρίζετε το ψυγείο τακτικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.