Τα νιόκι πατάτας είναι ένα χαρακτηριστικό ζυμαρικό της Ιταλίας που σερβίρεται είτε ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή συνοδευτικό. Σήμερα θα τα ετοιμάσουμε έτσι όπως δεν τα έχετε δοκιμάσει…και το αποτέλεσμα θα είναι σούπερ απολαυστικό.
500 γρ. νιόκι πατάτας
100 γρ. γιαούρτι
100 γρ. κάσιους
Φρέσκια μέντα
Άγριο μάραθο
Ροζ πιπέρι
Λεμόνι
Σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Μουλιάζουμε τα κάσιους σε πολύ ζεστό νερό και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για 12 ώρες. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε μαζί με ένα κλωνάρι δυόσμο, μάραθο, το γιαούρτι, την τριμμένη φλούδα 1/2 λεμονιού και μια πρέζα ψιλό αλάτι, παίρνοντας μια όχι πολύ λεία σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι με 1 σκελίδα σκόρδο, την οποία θα αφαιρέσουμε, αρωματίζουμε με λίγο ροζ πιπέρι και στη συνέχεια σοτάρουμε τα νιόκι, λίγα τη φορά, ανακατεύοντάς τα για περίπου 13-15 λεπτά. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με περισσότερο τριμμένο ροζ πιπέρι και αλατι και με τη σάλτσα κάσιους.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.