COOKING

Έξυπνες ιδέες για χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού


JTeam

19 Ιανουαρίου 2023

Έξυπνες ιδέες για χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού
pexels
Όταν έρχεται ο χειμώνας είμαστε πάντα χαρούμενοι γιατί λατρεύουμε το πορτοκάλι.

Γνωρίζατε ότι εκτός από τον πολτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φλούδες πορτοκαλιού; Ειδικά αν έχουμε χρησιμοποιήσει πολλά από αυτά τα φρούτα για έναν χυμό ή μια ωραία φρουτοσαλάτα, είναι πραγματικά κρίμα να πετάξουμε όλες αυτές τις φλούδες. Ας δούμε μαζί μερικές μικρές ιδέες για να επαναχρησιμοποιήσετε φλούδες πορτοκαλιού, στην κουζίνα και στο σπίτι.

Για κέικ

Υπάρχουν πολλές συνταγές όπου η φλούδα πορτοκαλιού είναι χρήσιμη. Η πρώτη και πιο γνωστή ιδέα είναι αυτή της ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με χίλιους τρόπους: για κανόλι, καλυμμένη με σοκολάτα ή ακόμα και για μερικά κέικ.

Μια λιγότερο γνωστή εναλλακτική είναι αυτή της σκόνης της φλούδας: απλά αφαιρέστε όλα τα λευκά μέρη από τις φλούδες, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα στο μίξερ, μέχρι να γίνουν πολύ ψιλά. Θα πάρετε μια αρωματική σκόνη που μπορείτε να κρατήσετε σε ένα βάζο και να τη χρησιμοποιείτε κάθε φορά που χρειάζεστε φλούδα πορτοκαλιού εκτός εποχής.

Για διακόσμηση

Γιατί να μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού με δημιουργικό τρόπο και να κάνετε όμορφα και πρωτότυπα διακοσμητικά; Θέλετε μερικές ιδέες; Χρησιμοποιήστε μικρά κουπ πατ για μπισκότα και δημιουργήστε σχήματα αστεριών ή καρδιών από λεπτές φλούδες πορτοκαλιού. Στη συνέχεια απλώς περάστε μια κλωστή για να τα δέσετε μεταξύ τους και να δημιουργήσετε πολύ πρωτότυπες γιρλάντες.

Jenny.Gr
pexels

Για άρωμα

Έχετε δοκιμάσει να αφήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού να στεγνώσουν στα καλοριφέρ για να αρωματίσει το σπίτι; Ίσως όμως να μην ξέρετε ότι είναι και μια αποτελεσματική μέθοδος για τον αρωματισμό και άλλων πραγμάτων.... Αν για παράδειγμα αφήσουμε τις φλούδες στα παπούτσια μας, θα λειτουργήσουν υπέροχα ως φυσικό αποσμητικό.

Αποσμητικό ψυγείου

Γεμίστε μια φλούδα πορτοκαλιού με αλάτι και βάλτε την στο ψυγείο σας. Το αλάτι θα απορροφήσει τις οσμές ενώ το φρούτο θα αφήσει πίσω το φρέσκο ​​άρωμα του πορτοκαλιού.

Είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζετε και άλλους δημιουργικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες πορτοκαλιού.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.