COOKING

Η talk of the town πατατοσαλάτα


Νατάσσα Σχοινά

15 Δεκεμβρίου 2023

Η talk of the town πατατοσαλάτα
Δώρα Δημητρίου
Μαγειρεύουμε μαζί με τη Μινέρβα, την talk of the town πατατοσαλάτα

Πόσο μου αρέσουν τα Χριστούγεννα! Όλα γύρω είναι γεμάτα με φωτάκια. Εμβληματικά Xmas songs παίζουν στο replay από το ραδιόφωνο μέχρι τα καταστήματα και γίνονται trend ακόμα και στο TikTok. Οι χριστουγεννιάτικοι κινηματογραφικοί μαραθώνιοι έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ το βράδυ, λίγο πριν τον ύπνο, στα χέρια μου βρίσκεται κάποιος συνδεδεμένος με την εποχή συγγραφέας, όπως ο Dickens. Όχι, όμως, για το Christmas Carol αλλά περισσότερο για τα Ghost Stories του.

Γενικά, είμαι από τους ανθρώπους που, όταν έρχονται Χριστούγεννα, όλα τους φαίνονται υπέροχα. Ναι, ξέρω, ίσως κάπως εκνευριστικό. Υπάρχει, όμως, ένα πράγμα που ποτέ δεν μπορούσα, γιατί πάντα πίστευα πως ήταν ο λόγος που δε με άφηνε να απολαύσω αυτήν την τόσο όμορφη περίοδο και ειδικά τα τραπέζια με την οικογένεια και τους φίλους μου, όπως εγώ ήθελα, στο 100%: η ταλαιπωρία των προετοιμασιών.

Πώς άφησα πίσω μου τον κόπο και απόλαυσα τα Xmas τραπέζια στο μάξιμουμ

Από όταν ήμουν μικρή και φτιάχναμε με τους δικούς μου τα πιάτα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, ακόμα και να μη θυμόμουν τη συνταγή, θυμόμουν τον κόπο της. Όταν, δε, άρχισα να διοργανώνω τα δικά μου τραπέζια στο σπίτι μου πια, ενώ χαιρόμουν για τη διαδικασία, κατέληγα να είμαι κατάκοπη πριν καν φτάσω με το φαγητό στο τραπέζι. Γι’ αυτό και όσο περνούσαν τα χρόνια, άρχισε να γίνεται όλο και πιο σαφές ότι έπρεπε να βρω μερικά, έξυπνα κόλπα για να αποβάλλω την κούραση, κρατώντας όμως τον ενθουσιασμό της δημιουργικότητας και φυσικά τη νοστιμιά. Και κάπου εκεί, εμφανίστηκε η Μινέρβα και η Brava.

Jenny.Gr

Ως γνωστή λάτρης της πατάτας, το ταξίδι μου για το «Christmas Done Right» δε γινόταν να μην ξεκινήσει από μία συνταγή που αποθεώνει τη θεϊκή της ύπαρξη. Φτιάχνοντας και ξαναφτιάχνοντας, με αρκετούς πειραματισμούς στο ενδιάμεσο, κατέληξα στην απόλυτη συνταγή για πατατοσαλάτα που φτιάχνω κάθε χρόνο σε οποιαδήποτε χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση, πανεύκολα, χωρίς περιττή ταλαιπωρία. Το «μυστικό» για την επιτυχία της βρίσκεται χωρίς καμία αμφιβολία στις σάλτσες που συνδυάζω για το dressing της: την εξαιρετικά βελούδινη Brava barbeque sauce με τη γλυκιά και όξινη γεύση της και την κλασική, αγαπημένη μουστάρδα Brava. Α, ναι! Φυσικά και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό με το πλούσιο φρουτώδες άρωμα και τη γεμάτη γεύση του. Απλώς τα ανακατεύω όλα μαζί και το αποτέλεσμα είναι απλά φανταστικό!

Jenny.Gr

Πώς θα φτιάξεις την talk of the town πατατοσαλάτα

Υλικά:

1 κιλό πατάτες baby

5 φέτες μπέικον (μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε)

60ml ελαιόλαδο Χωριό

Λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι για χρώμα

4 κουτ. της σούπας Brava barbeque sauce

1 κουτ. σούπας μουστάρδα Brava

1 βραστό αυγό για το σερβίρισμα

2 κου. σούπας μαγιονέζα Brava (προαιρετικά για ακόμα πιο πλούσια γεύση)

Εκτέλεση:

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

-Κόβουμε τις baby πατάτες στα δύο και τις ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και αλάτι.

Jenny.Gr

-Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο χωριό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).

Jenny.Gr

-Σε ένα τηγάνι, τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το μπέικον, ώσπου να πάρει χρώμα.

Jenny.Gr

-Τοποθετούμε σε ένα μπολ τις ψημένες πατάτες, το μπέικον, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη μουστάρδα Brava και την Brava barbeque sauce.

Jenny.Gr

Ναι, μπορείς να τη φτιάξεις τόσο απλά και, ναι, είναι τόσο λαχταριστή όσο φαίνεται!

Jenny.Gr

Από τότε που βρήκα τη συνταγή για την talk of the town πατατοσαλάτα, έδιωξα τεράστιο κόπο από τις ετοιμασίες του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Άσε που αρέσει σε όλους και την περιμένουν πώς και πώς και, μάλιστα, όχι μόνο κατά την εορταστική περίοδο αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Όπως βλέπεις, δε χρειάζεται πολύς κόπος για να φτιάξεις το τέλειο πιάτο, αλλά μία «έξυπνη» συνταγή και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά Brava που δημιουργούν μία πανδαισία γεύσης και αρώματος για τον ουρανίσκο κάθε προσκεκλημένου. Χάρη σ’ αυτά, πλέον διοργανώνω τα πιο λαχταριστά τραπέζια και είμαι 100% εκεί για να ζήσω τα Χριστούγεννα με τον πιο διασκεδαστικό, ξεκούραστο τρόπο!

Photo credits: Δώρα Δημητρίου

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Gruppo Cucine της Αγίας Παρασκευής (Λεωφόρος Μεσογείων 511).

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.