COOKING

Το θεσπέσιο σπετσοφάι


Αλεξάνδρα Τρύφωνος

15 Δεκεμβρίου 2023

Το θεσπέσιο σπετσοφάι
Δώρα Δημητρίου
Μαγειρεύουμε μαζί με τη Μινέρβα, ένα θεσπέσιο σπετσοφάι

Τα Χριστούγεννα είναι η πιο αγαπημένη μου γιορτή. Στολίζω το σπίτι από νωρίς, περίπου από τα μέσα Νοεμβρίου. Το γεμίζω με διακοσμητικά, λαμπιόνια, κεριά και αρώματα και δημιουργώ την ζεστή ατμόσφαιρα που μου αρέσει να απολαμβάνω όσο τίποτα άλλο αυτή την εποχή! Αυτή την αίσθηση όμως θέλω να τη μοιράζομαι με φίλους και πολύ αγαπημένα πρόσωπα.

Ως εκ τούτου, όλο αυτό το εορταστικό διάστημα το σπίτι μου είναι «ανοιχτό» για όλους τους δικούς μου ανθρώπους, τους οποίους θέλω να περιποιηθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και τις ημέρες που ο χρόνος μου είναι σχετικά περιορισμένος. Έτσι, έχω δημιουργήσει ένα «μίνι μενού» με μερικές εύκολες, γρήγορες και γευστικές σπιτικές συνταγές στις οποίες ανατρέχω κάθε φορά που περιμένω τους καλεσμένους μου.

Φέτος, ομολογώ πως μέχρι στιγμής η συνταγή που έχω επαναλάβει τις περισσότερες φορές είναι το σπετσοφάι. Πρόκειται για ένα φαγητό το οποίο δεν είχα φτιάξει ποτέ ξανά. Πάντα το απολάμβανα έξω σε κάποιο ταβερνάκι, όμως ήθελα πολύ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου και να το φτιάξω μόνη μου. Αυτό το πιάτο για εμένα σημαίνει «χειμώνας» και ταιριάζει υπέροχα με κόκκινο κρασί. Είναι έτοιμο κυριολεκτικά σε 15 λεπτά, περιέχει απλά ποιοτικά συστατικά με πλούσιο άρωμα και τη signature έντονη γεύση ντομάτας της Pummaro από τη Μινέρβα και το αποτέλεσμα ενθουσιάζει όποιον το δοκιμάζει!

Το θεσπέσιο σπετσοφάι

Υλικά:

  • 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
  • 3-4 χρωματιστές πιπεριές (αν θέλουμε πιο γλυκό αποτέλεσμα, προτιμάμε περισσότερες κίτρινες και πορτοκαλί)
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. Pummaro Passata
  • 100 γρ. ψιλοκομμένες τομάτες Pummaro
  • 1 κουτ. γλ. πελτές ντομάτας Pummaro
  • 100 ml νερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σωτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Jenny.Gr
Δώρα Δημητρίου

  • Κόβουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι σε ροδέλες ή σε μικρές μπουκιές και τα τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό.
Jenny.Gr
Δώρα Δημητρίου

  • Προσθέτουμε το Pummaro Passata, τις ψιλοκομμένες τομάτες Pummaro, το κρασί και τα λουκάνικα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.

Jenny.Gr
Δώρα Δημητρίου

Το σπετσοφάι μου είναι έτοιμο! Τόσο εύκολα!

Jenny.Gr
Δώρα Δημητρίου

Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στο Gruppo Cucine της Αγίας Παρασκευής (Λεωφόρος Μεσογείων 511).

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.