COOKING

Το τέλειο tip του Τζέιμι Όλιβερ για τις πιπεριές - Θα σε ενθουσιάσει 


JTeam

1 Σεπτεμβρίου 2024

Το τέλειο tip του Τζέιμι Όλιβερ για τις πιπεριές - Θα σε ενθουσιάσει 
Pexels
Και θα σου λύσει τα χέρια στην κουζίνα

Σήμερα, σε αυτό το άρθρο θα σου μιλήσουμε για τις πιπεριές και τον Τζέιμι Όλιβερ, ο οποίος αποτελεί χωρίς καμία αμφιβολία έναν από τους πιο αγαπημένους τηλεοπτικούς μάγειρες των τελευταίων ετών.

Οι συνταγές του είναι απλές, οικονομικές, έχουν συνήθως λίγα υλικά και από γεύση δεν παίζονται - αναφερόμαστε σε όσες έχουμε φτιάξει, όπου το αποτέλεσμα ήταν απλά μοναδικό.

Jenny.Gr
Pexels

Ο ίδιος έχει συχνή παρουσία και στα social media, όπου εκτός από τέλειες ιδέες μαγειρικής δίνει στους followers του συχνά μια σειρά από χρήσιμα tips που αμέσως τα εφαρμόζουν.

Η αλήθεια είναι πως μερικά είναι σούπερ ευφάνταστα και λύνουν τα χέρια όλων όσων μπουν στην κουζίνα.

Το τέλειο tip του Τζέιμι Όλιβερ για τις πιπεριές

Ψάχνοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σταθήκαμε σε μια ιδέα του που αφορά στις πιπερίτσες τσίλι που μπορεί να τις αγόρασες για να τις προσθέσεις σε ένα πιάτο σου και όσες απέμειναν τις άφησες στην άκρη για την επόμενη φορά.

Αν και φυσικά μπορείς να τις καταψύξεις και να τις χρησιμοποιήσεις, αφού φυσικά ξεπαγώσουν, σε επόμενη συνταγή σου, ακριβώς δηλαδή όπως κάνεις με όλα τα λαχανικά σου.

Ο μάγειρας όμως δεν προτείνει αυτό, αλλά κάτι άλλο που σίγουρα θα σε ενθουσιάσει.

Jenny.Gr
Pexels

Τι ακριβώς κάνει; Παγώνει τις πιπερίτσες τσίλι αλλά δεν τις ξεπαγώνει, αντίθετα τρίβει στον τρίφτη την ποσότητα που χρειάζεται και τις ξαναβάζει στην κατάψυξη.

Εννοείται πώς μπορείς να υιοθετήσεις ακριβώς την ίδια συνήθεια με τις πιπεριές -κέρατο, που κάτι μας λέει πως θα τις προμηθεύεσαι πιο συχνά, συγκριτικά με τις τσίλι.

Extra tip: Εφάρμοσέ το σε μακαρονάδες -είτε από την αρχή στη σάλτσα είτε στο τέλος την ώρα του σερβιρίσματος, σε πίτσες, σε τορτίγιες αλλά και σε κοκτέιλ.

Δες το post του Τζέιμι Όλιβερ:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.