Έτσι αποφάσισα να φτιάξω ένα cake σοκολάτας με επικάλυψη από επίσης σοκολατένιο frosting. Σύμμαχός μου και πάλι, η κουζινομηχανή Bosch MUMXX40G SensorControl με αυτόματο πρόγραμμα για τέλεια σαντιγί και μαρέγκα που απογείωσε τη συνταγή και με βοήθησε να δημιουργήσω ένα αποτέλεσμα που θα ζήλευαν και οι επαγγελματίες του είδους.
Υλικά
Για το cake
- 250 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, λιωμένη
- 120 γρ. αλεύρι
- φουντούκια
- τρούφα για decor
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 450 γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
- 5 κ.σ. σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Στην κουζινομηχανή Bosch MUMXX40G χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, δίνοντας χρόνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το καθένα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Προσοχή να μην είναι καυτή η κουβερτούρα. Με την κουζινομηχανή σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τέλος, ρίχνουμε τα φουντούκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε απαλά λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Βγάζουμε από τον φούρνο και, αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Αφού έχει κρυώσει εντελώς, με μια σπάτουλα από πάνω προς τα κάτω ξεκινάμε να απλώνουμε το Frosting. Μπορείτε να πάρετε και έτοιμο Frosting αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο να το ετοιμάσετε. Χτυπάτε στην κουζινομηχανή το βούτυρο με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και έχετε μια λεία κρέμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο βούτυρο. Προσθέστε τέλος το γάλα και το κακάο, αυξήστε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.