COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Τα πιο εύκολα Choco Cookies με σταγόνες σοκολάτας & φουντούκια


Τζένη Μπαλατσινού

16 Φεβρουαρίου 2016

99931666.jpg

"Ελάτε από το σπίτι το απόγευμα...θα κάνω και τα γνωστά μπισκότα". Γιατί αυτή η συνταγή δεν είναι απλή...είναι κίνητρο για να γεμίσει το σπίτι με την πιο ευχάριστη μυρωδιά μα και με πολλά αγαπημένα πρόσωπα. Ο τρόπος για να γίνει το κάλεσμά σας συνώνυμο ενός πονηρού χαμόγελου ευχαρίστησης λοιπόν, κρύβεται σε μερικά απλά υλικά και στην κουζινομηχανή Bosch MaxxiMUM που τα κάνει όλα παιχνιδάκι. Έχοντας το κατάλληλο εξάρτημα για κάθε παρασκευή, γίνεται ο καλύτερος chef μας και φροντίζει τα υλικά να ομογενοποιούνται άψογα. Δεν το κρύβω, μου έχει γίνει απαραίτητη πλέον. Χάρις στο SensorControl, δλδ. τον αισθητήρα ελέγχου, το αποτέλεσμα που παίρνουμε είναι πάντα άψογης πυκνότητας και βελούδινης υφής, πατώντας ένα κουμπί, αυτόματα έχουμε αυτό ακριβώς που φανταζόμασταν. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται τέλεια, μιας και η συγκεκριμένη κουζινομηχανή έχει ένα μοναδικό σύστημα ανάδευσης. Όπως είπε κι ο γιος μου, η κίνηση του θυμίζει το πλανητικό συστημα.

Υλικά 180 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου 150 γρ. καστανή ζάχαρη 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ. κακάο 1 βανίλια 1 αυγό 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας 30 φουντούκια σπασμένα χοντρά λίγο αλάτι Εκτέλεση 

Ξεκινάμε κοσκινίζοντας τα εξής στερεά υλικά, δλδ. το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Στον κάδο προσθέτουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αυγό. Η ζάχαρη θα έχει λιώσει κι έτσι σιγά σιγά ξεκινάμε και ρίχνουμε τα στερεά υλικά μας που έχουμε κοσκινίσει και τη βανίλια. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την κουζινομηχανή σε χαμηλή ταχύτητα. Αφού το μείγμα γίνει αφράτο και ομοιογενές, βαζουμε τα φουντούκια και τα chips σοκολάτας.

materioal

Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης και με ένα κουτάλι της σούπας, αφήνουμε μια κουταλιά από το μείγμα για κάθε μπισκότο. Να μην παραλέιψετε να αφήσετε μεγάλη σχετικα απόσταση του ενός μπισκότου από το άλλο γιατί απλώνουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν τα βγάλουμε θα είναι μαλακά ακόμα, αλλά μην σας φοβήσει αυτό και τα παραψήσετε. Aφήστε τα να σταθούν για 10 λεπτά και θα είναι έτοιμα...αν και δεν προμηνύεται μακροημέρευση...θα εξαφανιστούν πολύ γρήγορά!