COOKING Η ΤΖΕΝΗ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ

Η συνταγή μου για την πιο νόστιμη και εύκολη βελουτέ κολοκυθόσουπα


6 Δεκεμβρίου 2017

screen-shot-2017-12-06-at-3-53-34-pm.png

Πρώτη φορά δοκίμασα αυτή τη σούπα πριν πολλά χρόνια και από τότε βρίσκεται πάντα στο μενού του γιορτινού μου τραπεζιού. Είναι εύκολη, γευστική και σίγουρα αποτελεί ένα πολύ καλό ορεκτικό, καθώς προετοιμάζει τον οργανισμό μας γι' αυτό που θα ακολουθήσει. Αν θέλετε ακόμα ένα λόγο τότε είναι σημαντικό να ξέρετε πως η κολοκύθα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, ενώ οι κολοκυθόσποροι είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών. Επίσης στα παιδιά θυμίζει Halloween, μία ναι μεν ξενόφερτη παράδοση, αλλά σίγουρα πολύ διασκεδαστική.

Η συνταγή που θα σας δώσω, είναι πολύ νόστιμη, θρεπτικότατη και πολύ εύκολη στην παρασκευή της. Είμαι σίγουρη ότι η βελουτέ εκδοχή της θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς σας καλεσμένους. Η έξτρα πινελιά μου, είναι μία κουταλιά κρύο γιαούρτι στη μέση.

Πάμε όμως να ετοιμάσουμε βήμα βήμα τα υλικά μας.

Υλικά

1 κιλό κολοκύθα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 μεσαία ψιλοκομμένα καρότα
1 ματσάκι φύλλο σέλινο
4 κουταλιές βούτυρο LURPAK
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια γάλα
2 φλυτζάνια ζωμό (είτε λαχανικών είτε κότας)
2 κουταλιές τζίντζερ
1 κουταλιά κάρυ
τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε, ψιλοκομμένα, το τζίντζερ, την κολοκύθα, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σέλινο. Τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε αργά, τον ζωμό μας και το γάλα μας. Αφήνουμε την σούπα να βράσει και όταν είναι έτοιμη την ομογενοποιούμε.

Την σερβίρουμε ζεστή σε βαθύ μπολ και βάζουμε μία κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο. Αν τώρα είστε από τους αυτούς που αγαπούν τις έντονες γεύσεις, σας έχω άλλη μία ιδέα! Μπορείτε να αναμείξετε το γιαούρτι σας με κατίκι Δομοκού ή blue cheese.

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Enjoy!