Πεντανόστιμη σαλάτα με φακές και φέτα

Παρασκευή 13 Ιούλιος 2018
marinated-lentil-salad-v.jpg

Το καλοκαίρι μπορεί λόγω ζέστης να μη θέλουμε να φάμε φακές. Όμως εάν φτιαξετε την παρακάτω συνταγή σίγουρα θα ξετρελαθείτε. 

Υλικά 

200 γρ. φακές

150 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

Φέτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 κρεμμύδι μικρό

2 φύλλα δάφνης

Ελιές χωρίς τα κουκούτσια

2 κ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι μαϊντανό

Ελαιόλαδο

2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο

Αλάτι

Πιπέρι 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τις φακές μαζί με τη δάφνη, το σκόρδο, και το κρεμμύδι. Όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ελιές, τα ντοματίνια και τη φέτα. Ανακατεύουμε και ολοκληρώνουμε προσθέτοντας το μαϊντανό και το δυόσμο.

 

 

 

TRENDING ARTICLES