COOKING SUGAR, SUGAR

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό


RKPT

26 Σεπτεμβρίου 2011

photos-kouzinatsi-222.jpg

Για να το φτιάξετε:

Θα χρειαστείτε: 1 λίτρο γάλα Ρύζι γλασσέ 250 γρ. 5 κουτ. της σούπας ζάχαρη Κανέλλα σκόνη

Για άρωμα: Μισό καψούλι βανίλια σκόνη ή μια φλούδα λεμονιού

Eκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζετε λίγο νερό και σε χαμηλή φωτιά, βράζετε το ρύζι μέχρι να μαλακώσει πολύ και ν’απορροφήσει το υγρό. (Προσοχή θέλει ανακάτεμα, γιατί μπορεί να σας κολλήσει).

Σε μια διπλανή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και το κατεβάζετε, μόλις πάει να πάρει βράση (προσοχή και σε αυτό, γιατί μπορεί να σας χυθεί). Ξαναβάζετε το σκεύος με το γάλα στο μάτι της κουζίνας και σε χαμηλή τώρα φωτιά, ρίχνετε το ρύζι, και ανακατεύετε συνεχώς.

Τώρα έχετε δύο επιλογές προκειμένου να δώσετε άρωμα: Είτε να ρίξετε λίγη βανίλια σε σκόνη, είτε μια φλούδα φρέσκου λεμονιού, (την οποία προηγουμένως έχετε πλύνει). Ό,τι πάντως κι αν επιλέξετε να κάνετε, στη συνέχεια ρίχνετε τη ζάχαρη, ανακατεύετε και δοκιμάζετε να δείτε εάν θέλετε το ρυζόγαλο περισσότερο γλυκό. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι τελικά να δέσει και αφαιρείτε (εάν έχετε τελικά βάλει) τη φλούδα λεμονιού.

Σερβίρετε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζετε με τη σκόνη κανέλλας. Όταν κρυώσουν, τα βάζετε στο ψυγείο.

Εxtra tip: Εάν διαπιστώσετε ότι το ρυζόγαλο γίνεται νερουλό, μπορείτε να προσθέσετε ένα φακελάκι βανίλια σε σκόνη για να δέσει. Σε εκείνη την περίπτωση, ξεχνάτε το καψούλι βανίλιας ή τη φλούδα λεμονιού, γιατί το ρυζόγαλο θα έχει ήδη πάρει γεύση και άρωμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.