COOKING SUGAR, SUGAR

Παστέλι με σουσάμι και μέλι


9 Μαΐου 2014

Εύκολη συνταγή για να φτιάξετε μόνες σας παστέλι.

Υλικά για 30 τετράγωνα: 200 γρ. φύλλα κρούστας 200 γρ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη 400 γρ. μέλι 300 γρ. σουσάμι 50 γρ. καστανή ζάχαρη Ξύσμα από 2 πορτοκάλια Ηλιέλαιο για το ταψί

Διαδικασία: Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε οχτώ λωρίδες και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα τρίβετε με το χέρι για να σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια. Ζεσταίνετε το μέλι και ρίχνετε την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, τη ζάχαρη, το ξύσμα  πορτοκαλιού και τα ψημένα φύλλα κρούστας. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα. Στρώνετε ένα φύλλο αντικολλητικής λαδόκολλας σε ένα ορθογώνιο ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 20*30 εκ. και το αλείφετε με ηλιέλαιο για να ξεκολλήσει ευκολότερα το παστέλι. Αδειάζετε το μείγμα από την κατσαρόλα στο ταψί, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.  

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.