Pancakes με tonka beans, σιρόπι χουρμά και σαντιγί 

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014
pancakes-1.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά Μερίδες 4

Υλικά:

  • 200 γρ φρέσκο γάλα
  • 1κ.γ tonka beans σκόνη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 3 κ.σ μέλι
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 250 γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 5 κ.σ ηλιέλαιο για το λάδωμα του τηγανιού
  • 100 γρμ σιρόπι χουρμά
  • 100 γρμ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
  • 100 γρμ καρυδόψυχα

Διαδικασία: 1. Χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί το γάλα, τα αυγά, το μέλι, το αλάτι το αλεύρι και την σκόνη των tonka beans μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ρευστή ζύμη. 2. Λαδώνουμε ένα ρηχό μεγάλο τηγάνι, και σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τα pancakes στο μέγεθος της αρεσκείας μας. 3. Σερβίρουμε ζεστά τα pancakes με την συνοδεία του σιροπιού και της σαντιγίς και των καρυδιών.