Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας
- ⅓ κούπας φυστικοβούτυρο
- ⅓ φλιτζάνι + 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
- ¼ - ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, προαιρετικά
Οδηγίες:
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύετε το λάδι καρύδας, το φυστικοβούτυρο, το μέλι, και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν ένα μίγμα. Ύστερα προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά – τη σκόνη κακάο και το αλάτι - και ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνει το μίγμα κρεμώδες. Ρίχνετε το μίγμα σοκολάτας σε καλούπια και τα τοποθετείτε στη καταψύκτη μέχρι να παγώσει. Ύστερα βγάζετε τις σοκολάτες από την κατάψυξη, αφήνετε για λίγη ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τις φυλάτε στη ψύξη. Αυτές οι σοκολάτες θα διαρκέσουν στο ψυγείο για αρκετές εβδομάδες.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.