COOKING SUGAR, SUGAR

Το γλύκισμα με τις μηδαμινές θερμίδες


14 Φεβρουαρίου 2015

d3ce4fcd64db8924d02f5bbe831f5226.jpg

Προτιμήστε εποχικά φρούτα και αποφύγετε τα πολύ όξινα φρούτα, όπως το πορτοκάλι. Αυτή την περίοδο ιδανικά φρούτα για κομπόστα είναι τα κόκκινα μήλα, τα φιρίκια και τα αχλάδια. 

Υλικά

  • 2 kg φρούτα
  • 3 ποτήρια νερό
  • ζάχαρη ανάλογα με το φρούτο, περίπου 1 με 1 1/2 κούπα

Εκτέλεση 

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φρούτα της αρεσκείας μας και αφού τα κόψουμε σε μεγάλα κομμάτια (εάν χρειάζεται π.χ.τα φιρίκια), τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη. Αφού πάρουν βράση, αφήνουμε για 5 λεπτά το πολύ, ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών. Δεν θέλουμε να λιώσουν ή να μαλακώσουν υπερβολικά. Αφού ολοκληρωθεί ο βρασμός, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.