Τάρτα rhubarb με κρέμα τζίντζερ

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015
rubarbtart.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα Μερίδες 12

Υλικά 1 πακέτο ζύμη τάρτας 310g κρέμα γάλακτος Μισό λοβό βανίλιας 2 κρόκους αυγών 40g ζάχαρη άχνη 1 κ.σ κορνφλάουρ 3 κ.σ φρέσκο ​​τζίντζερ τριμμένο 100g rhubarb κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C. 2. Για την τάρτα: Βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα τάρτας 20 εκατοστά / 8in. Απλώστε προσεκτικά τη ζύμη στην φόρμα και τρυπήστε την επιφάνειας της με ένα πιρούνι σε πολλά σημεία. Αφήστε την φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά να παγώσει. Απλώστε στην  ζύμη ένα αντικολλητικό χαρτί και γεμίστε το με ξερά φασόλια ή ρύζι και ψήστε για 15 λεπτά. Αφαιρέστε το χαρτί με τα φασόλια και ψήστε την βάση για άλλα 8-10 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ψηθεί καλά και να πάρει ένα ωραίο καστανό χρώμα. Αφαιρέστε την ταρτιέρα από το φούρνο και μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 C. 3.Για την κρέμα: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και το τζίντζερ σε μια κατσαρόλα μέχρι να βράσει. Χτυπάμε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορνφλάουρ μαζί σε ένα μπολ. Ενσωματώστε σιγά-σιγά την ζεστή κρέμα στο μίγμα των αυγών μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Τοποθετούμε τα κομμάτια του rhubarb στην ταρτιέρα και τα καλύπτουμε με την κρέμα. Ψήστε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να έχει ψηθεί. Αφαιρέστε την τάρτα από το φούρνο και το αφήστε την να κρυώσει για 10 λεπτά.