Υλικά 250g αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150g ζάχαρη άχνη 2 αυγά 1 κ.γ σόδα 1 κ.γ μπείκιν πάουντερ 1 πορτοκάλι, ξύσμα μόνο 75g αποξηραμένα βύσσινα 75g φυστίκι 3 κ.σ λικέρ πορτοκάλι Πρέζα αλάτι
Εκτέλεση 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. 2. Σε ένα μικρό μπολ μουλιάζουμε τα βύσσινα με το ξύσμα, το λικέρ και το αλάτι. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι ενσωματωθούν καλά. Βαθμιαία προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού. Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα από τα βύσσινα, και το φυστίκι Αιγίνης. 3. Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια ελαφρά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι το κέικ να πάρει ένα να χλωμό χρυσό-καφέ χρώμα. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα οδοντωτό μαχαίρι, κόβουμε διαγώνια φέτες πάχους 1 cm. Τακτοποιούμε τις φέτες πάνω σ΄ένα ταψί και το επιστρέφουμε στον φούρνο για άλλα 6-8 λεπτά. Γυρίστε τα biscotti ανάποδα και συνεχίστε να ψήνετε για 6-8 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν τραγανά και ξεροψημένα- προσέξτε να μην καούν-. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε μια σχάρα και σερβίρετε τα με τον καφέ σας.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.