Πως να φτιάξετε μόνοι σας καραμέλα βουτύρου

Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015
caramela.jpg

Υλικά 100 γρ ζάχαρη 140 γρ κρέμα γάλακτος 100 γρ βούτυρο 1/2 λοβό βανίλιας Εκτέλεση

Σ’ ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τον λοβό της βανίλιας . Σε μέτρια φωτιά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε  προσεκτικά την ζάχαρη με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ξανθιά καραμέλα. Ενσωματώνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος -αφού αφαιρέσουμε το λοβό-προσεκτικά και ανακατεύαμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα καραμέλας. Αφαιρούμε το τηγάνι από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να παγώσει. Συνοδεύαμε την καραμέλα με μπισκότα της αρεσκείας μας, με παγωτό η ακόμα και σαν διακόσμηση στα κέικ μας.