Σιροπιαστό κέικ λεμονιού με αχλάδια

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016
picmonkeycollage.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα Μερίδες 4

Υλικά 100γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 100γρ ζάχαρη άχνη Μισή λοβό βανίλιας, μόνο τα σπόρια 2 αυγά 125γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κ.γ σπόρους παπαρούνας

Για το σιρόπι 3 λεμόνια , το ξύσμα 50γρ ζάχαρη 300γρ νερό 2 αχλάδια, χωρίς την φλούδα

Τρόπος παρασκευής 1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C. 2. Για το σιρόπι, τοποθετούμε όλα τα συστατικά για σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. 3. Για το κέικ, σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, τους σπόρους βανίλιας και τους σπόρους παπαρούνας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και στο τέλος το αλεύρι. Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μια ελαφρώς βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Πιέζουμε  προσεκτικά στη μέση της φόρμας τα αχλάδια και στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο της ζύμης. Ψήνουμε για 30 λεπτά. (Ελέγχουμε εάν το κέικ έχει  ψηθεί καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα, στο κέντρο του). Όταν ο κέικ είναι έτοιμο περιχύνουμε με το σιρόπι και αφήνουμε να παγώσει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε το κέικ με κρέμα βανίλια η με στραγγιστό γιαούρτι.