COOKING SUGAR, SUGAR

Λαζάνια με γέμιση σοκολάτας


21 Ιανουαρίου 2016

Υλικά:

  • 180 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια σκόνη κακάο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Σαντιγί για τη γεύση

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ ρίξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το κακάο (κρατήστε λίγο για το τέλος) και το μπέικιν πάουντερ. Ανκατέψτε καλά όλα τα υλικά ή μπορείτε να τα βάλετε όλα στο μπλέντερ. Όταν το μίγμα γίνει λείο προσθέστε το αυγό και αρχίστε να το ζυμώνετε. Βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Μετά ανοίξτε τη ζύμη με έναν πλάστη σε πάχος 5 mm, κόψτε σε ορθογώνια σχήματα ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας και ψήστε τα για 15 λεπτά στους 180 ° C. Όταν τα λαζάνια σας είναι έτοιμα, αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Ύστερα αλείψτε τα λαζάνια με Nutella και σαντιγί και βάλτε τα το ένα πάνω στο άλλο και στη τελευταία στρώση πασπαλίστε με μια γενναιόδωρη χούφτα κακάο. Αφήστε το λαζάνια στο ψυγείο για 1 ώρα και σερβίρετε τους καλεσμένους σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.