Μους σοκολάτας με σιρόπι χουρμά

Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016
chocomouseposh.jpg

Υλικά 120 γρ. σοκολάτα υγείας 75 γρ. κρέμα γάλακτος 150 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη στο μίξερ ½ κ.σ εκχύλισμα βανίλιας 7 κγ. σιρόπι χουρμά 7 χουρμάδες, ψιλοκομμένους

Τρόπος παρασκευής Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια. Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετούμε σ’ ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα την καυτή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε αργά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν το μείγμα αποκτήσει μια λεία υφή το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Στην συνέχεια το αναμειγνύουμε σιγά σιγά με την χτυπημένη κρέμα γάλακτος. Μοιράζουμε ισόποσα  το σιρόπι και τους ψιλοκομμένους χουρμάδες στα ποτηράκια μας και στην συνέχεια γεμίζουμε με το μους. Παγώνουμε για 30 λεπτά και σερβίρουμε.