COOKING SUGAR, SUGAR

Αφράτα μπισκότα της γιαγιάς


19 Μαΐου 2016

Συστατικά:

  • 2 αυγά
  • 100 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια λάδι
  • 110 γραμμάρια νερό
  • 60 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 4 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2, 5 γραμμάρια τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το μέλι, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει αφράτο. Ύστερα προσθέτουμε τα υγρά, πρώτα το νερό και στη συνέχεια το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς. Στο τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ. Παίρνουμε ειδικά καλούπια σιλικόνης που τα βουτυρώνουμε και τα αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα. Βάζουμε τα καλούπια στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Μετά το μαγείρεμα, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.