- 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 500 γραμμάρια τυρί ρικότα
- 400 γραμμάρια κρέμα φιστίκι
- 2 κ. γλυκού ζάχαρη άχνη
- Φιστίκια ψιλοκομμένα για το τέλος
Εκτέλεση:
Αρχίστε θρυμματίζοντας τα μπισκότα, για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ. Ύστερα λιώστε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφού λιώσει το βούτυρο ανακατέψτε το με τα μπισκότα και απλώστε το μίγμα σε ένα ταψί, αφού πριν έχετε καλύψει τον πάτο με λαδόκολλα. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Χτυπάτε στο μίξερ τη ρικότα, τη κρέμα φιστίκι και τη ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Τώρα ρίχνετε τη κρέμα πάνω στο μίγμα με το βούτυρο και τα μπισκότα και βάζετε ξανά το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες (αν μπορείτε όλο το βράδυ ακόμα καλύτερα). Βγάζετε το cheesecake από το ψυγείο, διακοσμείτε με ψιλοκομμένα φιστίκια και λίγο κρέμα φιστίκι αν θέλετε και είναι έτοιμο για απόλαυση!
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.