Συστατικά:
- 200 γραμμάρια αλεύρι ρυζιού
- 2 αυγά
- 200 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
- 50 γραμμάρια άγλυκο κακάο
- 150 γραμμάρια βραστό νερό
- 70 γραμμάρια ηλιέλαιο
- 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
- 8 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- αλάτι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε το ταψί για τη τούρτα. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό και στη συνέχεια προσθέτετε το ρούμι και το κακάο ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού ανακατέψετε καλά το βγάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα και χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα, προσθέτετε το λάδι, μια πρέζα αλάτι, το νερό με το κακάο και το ρούμι, το χυμό και το ξύσμα από ένα πορτοκάλι. Κοσκινίζετε το αλεύρι ρυζιού με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτετε στο μίγμα. Ύστερα χτυπάτε καλά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα ενώνετε με το υπόλοιπο μίγμα. Βάζετε το μίγμα στο ταψί και ψήνετε για για 30-35 λεπτά.
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.