COOKING SUGAR, SUGAR

#tsoulomageiremata: Μια light πανακότα με γιαούρτι & μέλι


19 Απριλίου 2016

Υλικά  60 γρ. νερό 7 γρ. ζελατίνες 450 γρ. γιαούρτι 240 γρ. γάλα 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 30γρ χυμό λεμόνι Για το σερβίρισμα Μέλι Καρύδια 01Εκτέλεση

Ρίχνουμε το νερό με λίγο πάγο σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες και αφήνουμε να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, το γιαούρτι, και το μισό γάλα με τη μισή κρέμα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα και το υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε μέχρι να διαλυθεί. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού τις έχουμε στραγγίξει καλά. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού, προσθέτουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και το αδειάζουμε μέσα σε ποτήρια στα οποία θα σερβίρουμε. Τα τοποθετούμε μέσα στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το γλυκό και σερβίρουμε ρίχνοντας πάνω από κάθε πανακότα, μέλι και καρύδια.

03

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.