Κέικ espresso με αμύγδαλα και γλάσο ουίσκι

Πέμπτη 2 Ιούνιος 2016
jennycakeb.jpg

Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα Μερίδες 12 Υλικά 170γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 170γρ ζάχαρη άχνη 1 αυγό 1 κρόκο αυγού 100γρ αλεύρι αμυγδάλου 1σκ.σ σκόνη σόδα 170γρ ζεστό νερό 3 κ.σ στιγμιαίο καφέ 70γρμ γιαούρτι στραγγιστό 150γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο 25γρμ ουίσκι 100γρμ ζάχαρη άχνη 2σκ.σ βανίλια 1 κ.σ κακάο

Μέθοδος παρασκευής 1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και το βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ. 2. Για το κέικ, διαλύστε το στιγμιαίο καφέ στο νερό. Σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπαμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί. Στην συνέχεια  προσθέτουμε τα αυγά ,το γιαούρτι και τον καφέ. Όταν το μίγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλεύρι και τη σόδα. Ρίχνουμε στην φόρμα το μείγμα  και ψήνουμε για 40-45 λεπτά έως ότου το κέικ ροδίσει. Αφού ψηθεί το κέικ το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. 3. Για το γλάσο, ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Περιχύνουμε το γλάσο στην επιφάνεια του κέικ και σερβίρουμε.