Τώρα εγώ τι πρέπει να πω; Πιστεύω πως τα πρωινά σας δεν θα είναι ξανά τα ίδια, θα πέφτετε από νωρίς για ύπνο για να ξυπνάτε πρωί πρωί να τα φτιάχνατε.
Υλικά
- 10-14 κσ. πραλίνα φουντουκιού
- 250 γρ. αλεύρι γοχ
- 3 κγ. μπέικιν πάουντερ
- 4 κσ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 αυγό μεγάλο
- 240 ml γάλα
- 1 κγ. βανίλια εκχύλισμα
- 2 κσ. βούτυρο για το τηγάνι χωρισμένο σε μερίδες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Βάζουμε ένα τηγανάκι σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε λίγο βούτυρο και παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Απλώνουμε λίγο για να δημιουργήσουμε ένα στρογγυλό σχήμα, παίρνουμε μια κουταλιά από τη πραλίνα φουντουκιού και τη τοποθετούμε στο κέντρο του pancake.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και σκεπάζουμε. Μόλις πάρει χρώμα η κάτω πλευρά με μια σπάτουλα γυρίζουμε από την ανάποδη. Μόλις ετοιμαστεί το pancake το τοποθετούμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του pancake. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με μέλι.
#tsoulotip: Δεν βάζουμε πολύ βούτυρο όταν τηγανίζουμε τα pancakes μας, για να μην βγουν λιπαρά. Πολύ βασικό να μην καίει πολύ το τηγάνι!
Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr
Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.