COOKING SUGAR, SUGAR

#tsoulomageiremata: Λαχταριστό παγωτό καραμέλα-αμύγδαλο


15 Ιουλίου 2016

Η θερμοκρασία ανεβαίνει αλλά δεν πτοούμαστε. Φτιάχνουμε το πιο λαχταριστό παγωτό πολυτελείας που θα δροσίσει τις μέρες μας!

Υλικά:

470 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

420 ml ζαχαρούχο γάλα

120 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

Υλικά για την καραμέλα:

300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΞΗΞ

Εκτέλεση για την καραμέλα:

Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως και να πάρει ένα σκούρο καστανό χρώμα, ρίχνουμε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς και σιγοβράζουμε για 15’-20’ μέχρι να πήξει η καραμέλα τελείως. Μόλις ετοιμαστεί αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το παγωτό:

20’-30’ πριν ξεκινήσουμε τοποθετούμε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ που έχουμε απλώσει μεμβράνη σε όλη την επιφάνειά της στην κατάψυξη. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον καφέ. Χτυπάμε με το σύρμα για 3΄μέχρι να γίνει σαντιγί. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά ώστε να μην χάσει τον αέρα το μείγμα. Αφαιρούμε την φόρμα από την κατάψυξη και απλώνουμε το 1/3 από τη σαντιγί , από πάνω πασπαλίζουμε με το 1/3 του αμυγδάλου και απλώνουμε και το 1/3 της καραμέλας. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές. Σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού και τοποθετούμε στην κατάψυξη για μία νύχτα. Την επομένη σερβίρουμε.

#tsoulotip: Είναι πολύ βασικό με το που πάρει χρώμα η ζάχαρη να ρίξουμε αμέσως την κρέμα γιατί είναι πολύ εύκολο να μας καεί η καραμέλα.

02

Photo Credit: Alexei Siozov for jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και ανακαλύψτε εύκολες, γρήγορες και νόστιμες συνταγές.