COOKING SUGAR, SUGAR

Γαλλική μους σοκολάτας έτοιμη σε μόλις 5 λεπτά


6 Σεπτεμβρίου 2016

mousse74962.jpg

Συστατικά:

  • 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (κουβερτούρα)
  • 4 αυγά
  • 20 γραμμάρια βουτύρου
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Προετοιμασία:

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βράσουμε νερό σε μια κατσαρόλα. Καθώς το νερό αρχίζει να ζεσταίνεται, σε μια άλλη μικρότερη κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια  και 20 γραμμάρια βούτυρο. Τοποθετούμε τη κατσαρόλα με τη σοκολάτα και το βούτυρο πάνω από αυτή με το νερό και ανακατεύουμε κατά διαστήματα, για να λιώσει αργά το μίγμα. Καθώς η σοκολάτα λιώνει σε χαμηλή φωτιά, χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, σε δύο ξεχωριστά κύπελλα.

Στη συνέχεια, σε ένα τρίτο κύπελλο μεταφέρουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά για να κρυώσει. Ύστερα προσθέτουμε τους κρόκους ένα προς ένα, ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι και όταν αρχίζει να γίνεται αφρός, προσθέτουμε  σταδιακά τη ζάχαρη. Όταν ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά και γίνει ένας αφρός, παίρνουμε το 1/3 του μίγματος και το προσθέτουμε στη σοκολάτα με τους κρόκους αυγών. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα ασπράδια των αυγών, ανακατεύοντας αυτή τη φορά πολύ απαλά με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε τη μους σε μικρά μπολ και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.